Strimlad biffgryta i kinasås, på muurikkan

Detta är en stark biffgryta med både hetta och sötma! Riktigt mört strimlat kött, gjord på bästa muurikkan! En skål ris, en gaffel och en rejäl skopa av denna biffgryta och man mår väldigt gott med solnedgången bakom axeln… ”Biffgryta i kinasås” är populär här hemma bland både stora och små, och som barnen brukar göra när det blir lite för hett, ta lite mer ris på tuggan bara! 😉 Gott som tusan är de!!

 Det här behöver du :
600 gram lövbiff i tunna skivor
1-2 liter köttbuljong (mer om du lagar på muurikka, mindre i gryta på spisen)
2 dl sweet chilisås
1 dl apelsinjuice
3 tsk D´Elidas chilisås
1 nypa farinsocker

3 späda morötter
3 knipplök
1 röd paprika
1 vitlök solo
1 burk champinjoner
1 röd spansk peppar (utan kärnor)

GÖR SÅHÄR :
Strimla lövbiffen. Förbered lök och grönsaker. Skär morötterna i små stavar, hacka löken, strimla paprikan, finhacka vitlök och chili.

Stek den strimlade lövbiffen på hög värme så den fån fin färg. Slå sedan på buljongen och låt allt få bräsera tills köttet blir riktigt mört. När man gör en gryta blir lövbiffen lätt seg och torr om den inte får bräsera sig mör. Till skillnad mot en lövbiff som man steker på lätt så är den mörare automatiskt eftersom tillagningen går så snabbt och den serveras direkt. En gryta behöver dock få bli mör och då pyttsar man på buljong lite i taget och låter koka in, tillsätter mer, låter koka in osv, osv. Jag lovar det blir kanongott och inte alls segt!

När köttet är mört (efter ca 30-40 min) och smälter i munnen är det dags att tillsätta resten av ingredienserna. Sweet chilisås, apelsinjuice, D´Elidas och en nypa farinsocker. Rör om väl och tillsätt lök och grönsaker. Låt hela grytan få puttra ihop ca 5-10 min, sen är det bara att servera. Vill man ha mer sås, använd mer buljong. För en tjockare konsistens på såsen, red av med lite maizenamjöl utrört i vatten! Servera med jasminris.

Fräs på!

Bräsera!

Tillsätt vätskorna!

Och resten av ingredienserna!

Låt puttra ihop!

Servera och njut! 😛

LOADING..