Till alla er som tröttnat!

Av kommentarerna som finns att läsa här >> så kommer nu här ett svar till alla er som tröttnat!

Tyvärr så måste jag meddela att jag inte kommer att sluta laga mat på muurikkan, även om det inte blir enbart recept med muurikkan som verktyg så är det något som jag verkligen älskar och njuter av så ni får stå ut med det eller helt enkelt sluta läsa min blogg om ni känner att det blivit så tråkigt!

Jag hoppas också att ni förstår att ALLT som lagas på en muurikka kan lagas på en spis eller i en ugn, det är ju faktiskt bara ett verktyg att framställa en middag på, det är inte mer unikt än så!

Stämningen av en sprakande eld, känslan av att laga maten utomhus och den rustika smaken från en stekhäll får man på köpet. Jag skulle kunna lägga ut mina sk. ”muurikka-recept” utan bilder och då hade ni kunnat tolka matlagningen från en spis eller ugn, men tyvärr finner jag inte det roande då bilder och foton är det som präglar just Kryddburken! /Linda


Nästa recept med muurikkan ser ut såhär med strimlad biff i kinasås!

 

 1. Ja inte förstår jag vem som tröttnar på att kika in här!!!
  Inte jag iaf,
  Jag älskar din sida så fortsätt du med det du är bäst på…..
  Laga mat o fota <3
  Kram Sussi

 2. Jag läser din blogg dagligen och trots att jag inte har någon muurikka så uppskattar jag recepten, självklart kan man laga dem även utan muurikka även om man får tänka lite själv. =)
  Sen måste jag säga att bilderna ser otroligt mysiga ut och gör att jag önskar att jag hade en sån häll och möjlighet att elda men i brist på det så duger inspirationen av dina bilder! =)

 3. Hej!

  Sluta INTE med dina fina recept med muurikkan. Jag har ingen själv men skulle gärna vilja ha en. Precis som du skriver kan man ju omvandla det till sitt eget med sitt egna vertyg va de nu månne vara.

  Jag har aldrig hittat en så fin matblogg som din. Ibland skriver jag om den på min egen blogg, får nog ta och göra det snart igen för det var ett tag sen. Jag rekomenderar den ofta till vänner som ar idétorka vad det gäller recept.

  Det är ju det som är grejen tycker jag att det ska spegla just dig. Gillar du muurikkan så är det bara att gilla läget.

  Kram Anna

 4. Hahaha, ja, fantastiskt vad folk har åsikter… det är ju DIN blogg, det är klart att du ska fortsätta skriva om precis vad du vill. Och recepten ser supersmarriga ut, det blir dessutom så vackert ljus med utefotografering.

 5. Ja den som inte inser att man kan laga recepten på en vanlig spis i panna/stekpanna har problem. Jag uppskattar alla recepten från muurikkan även om jag ej har en själv. Tycker det är fina mysiga bilder.

 6. Jag älskar Muurika recepten! Förstår att du gillar att vara utomhus! Älskar din blogg även utan Muurikan, men som du säger så går det ju att göra på en vanlig spis med!

 7. Håller med de andra, Kryddburken tröttnar man aldrig på, innehållet, bilderna… ja allt som du lägger ut…..
  Har ingen egen muurika, men blir väldigt sugen på att göra en eldstad i trädgården och skaffa en :o)
  Fortsätt med ditt bloggande, jag tror de flesta läsare är glada för alla recept och inlägg du gör.
  Ha en bra måndag. Kram

 8. HAHA om det är någon som stör sig på att du lagar mat över elden ja låt dom då bli störda!
  Det är din blogg och du gör precis vad du vill.

  Men jag blir bara så extremt sugen på en såna Muurikka eller hur det stavas…Maten du lagar på den ser så himla god ut.

  KRam

 9. Låt dem klaga, bry dig inte om dem, bara den svenska avundsjukan som visar sig.
  Jag måste säga att jag bara VILL HA en egen, tänk vad fantastiskt att få laga mat ute och tänk vad det blir gott.
  Fortsätt med dina vackra kort och gör vad du vill, det är din blogg!
  Ha en bra dag!

 10. Vilken fin blogg du har och vilka underbara matrecept du har..har hittat flera som ja tänker prova.

  kika in till mig och tävla om att bli veckans blogg vet ja =)

  ha en underbar dag

  /Ninnie

 11. Löjligt! Alla har väl en gjutjärnsstekpanna i skåpet? (Har man inte det så får man allt åka och köpa sig en – på loppis eller på svindyra affären. Vilket som kvitar, för dom håller i en evighet!) Även den går att ställa på grillgallret… se bara till att ha rikligt med kol/ved under. Sen kan man steka på och laga mat som i Muurikka. Men, en muurikka har lite annan utformning och rymmer mer mat.

  Om det är alltför motbjudande med matlagning på Muurikka så finns det mängder med andra recept i menyn till höger. Bara botanisera i egen favoritkategori!

  Nej, nu tror jag att jag går ut och tänder en brasa under muurikkan och fräser på lite lunch. Det blir: hjortkebab i pitabröd, sallad och kebabsås.

 12. Jag tycker det är fel att kritisera dig och du ska absolut inte sluta lägga ut bilder. Och ta inte åt dig du gör en underbar blogg och jag har fått många dagar räddade med dina recept oc tips. Massa kramar/Stina

 13. Linda stort grattis till dej som inte lyssnar på gnällspikar du har en av dom bästa bloggar. Här kommer jag att stanna matlagningen eller bakningen på muurikkan måste ju vara mycket roligt att få göra så här i sommartid. Och det måste väl alla förstå att att spisen går lika bra att använda. TACK LINDA VILLKEN GOD HJÄLP JAG HAR AV ALLA FINA RECEPT DU DELAR MED DEJ AV OCH MYCKET VACKRA BILDER.

 14. Fortsätt i samma anda som du gör..du inspirerar till härlig matlagning och underbara bilder..vill folk inte läsa din blogg får de väl söka sig till andra utan att kritisera dig..
  jag hejjar på dig
  kram Åsa

 15. Fortsätt som du gör:)) vi är många som älskar din blogg!! Vill gärna ha receptet på din strimlade biff i kinasås:))

 16. Inte för att jag inte tycker om att läsa dina muurikkarecept men undrar om du lagar varje mål på den? Vill passa på att säga att jag tycker du har en grym blogg!
  En av dom bästa matbloggarna på marknaden 🙂 mvh Gabriella

 17. tycker allt ser helt fantastiskt ut och man får verkligen känslan av att du gillar detta, så keep it up. sluta inte göra mat på muurikkan =) önskar att man själv hade haft en för det ser otroligt gott ut alltihopa. det blir en helt annan känsla i recepten.

 18. Jag blev superglad när jag surfade in här för första gången tror jag och hittade muurikka-recept, måste utprovas för att vi ska kunna åka till fjälls och äta annat än korv och pinnbröd på utestunderna. Supermysigt verkar det vara och recept i vår smak, jag är nöjd! 🙂

 19. Hihi känns ju underligt om er familj ska klämma ihop sig i köket och laga mat på spisen bara för bloggens skull. Nej njut av sommaren och utelivet! Det är din blogg och ingen annan än du ska bestämma innehållet! ♥ Tack än en gång för en toppenblogg med massa inspiration!

 20. Herregud folk. Måste väl få ha en åsikt, det är väl lite det som Är meningen i en blogg. Det var två personer som yyckte det va lite tråkigt med bara murikka recept.. Det måste dom väl få tycka utan att folk ska tycka att man är ”löjlig, avundsjuk, knäpp….osv” herregud på er!!!!
  Själv tycker jag det är trevligt med murikka recept, men man måste väl för sjutton få tycka annorlunda..

 21. En matblogg är ju som en kokbok. Där finns bra och där finns mindre bra recept. Alla har ju inte samma smak. Ser ingenting konstigt i det.

 22. Tuta och kor!! Jag blir hungrig och inspirerad varje gang jag tittar in har vare sig jag just atit brakmiddag eller inte och vare sig du gjort en smorgastarta eller brassst pa Murikkan!! Allt ar toppen och jatte inspirerande. Dom som trottnat far hitta pa nagot annat 🙂

 23. tack Lina, som verkar vara den enda vettiga människan i detta kommentarsfältet. min kommentar löd så här för de som missat:

  ”mauurikka i all ära, men vi som inte äger nån, det börjar bli tråkigt med bara mauurikka-recept.. saknar lite somriga bakverk!”

  förstår inte riktigt hur folk tolkar den som avundsjuka,klogomål,att man är knäpp osv?

  jag bad om lite variation, tex somrigt bakverk, som jag precis fick i form av inlägget om pajerna! tack linda! följt din blogg i ett år och tänker inte sluta.

 24. Kan inte låta bli att tänka om du hade fått en kommentar ”det blir lite uttjatat för oss att du lagar mat i din spis hela tiden”

  eller

  ”kan du inte låta bli att göra mat i ugnen det blir lite uttjatat för oss som bara har kokplatta och micro”

  Antar att du ser vad jag menar 😉 Fortsätt som du gör! Kram

 25. Jag tycker att du har en toppen blogg med mycket inspiration och varierande inlägg. Jag har inte heller en mauurikka, och bodde jag i hus skulle jag skaffa mig en.
  Ha en fortsatt skön sommar…

 26. Men alltså; folk är helt otroliga! Om man nu inte kan tänka själv ( vilket man tydligen inte kan) och inse att murrikka recepten går att omsätta till en vanlig spis medelst stekpanna, då behöver man ju inte läsa din blogg. Dessutom är det ju DIN blogg, om du vill köra murrikkarecept 365 dagar om året är det din ensak, gillar man inte det kan man läsa andra matbloggar. Jag tröttnar inte heller, de som gjort det behöver inte vara här och fälla sura kommentarer. Keep up the good work 🙂

 27. Allt går ju som sagt att laga på vanlig spis så det spelar väl ingen roll?! Och att vi dessutom får lite extra mysiga bilder med sprakande eld omkring är ju bara ännu mer plus i kanten! Fortsätt att skriva och laga precis som DU vill 🙂

 28. Hej!
  Läser din blogg varje dag och gillar den jättemycket.
  Sluta aldrig med att skriva om hur du lagar mat på murrikkan, det är ju din blogg och därmed också du som bestämmer vad som ska skrivas, och dom som då inte gillar det kan bara sluta att läsa den och låta oss som gillar den få fortsätta att göra det.
  Även fast jag inte har någon murrika så tycker jag att det är kul att läsa hur du tillagar all mat där.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 29. GUD, sluta ALDRIG med dina underbara murrikka-recept! Vi har precis köpt hus och kommer investera i en murrikka så fort vi fått i ordning på trädgården. 🙂 Nästa sommar då jädrar!

  Du är bäst, ingen protest!

  Kram från andra sidan sundet!

  Maria

 30. Så fort man tycker någonting annat än den som bloggar så är man sur, avundsjuk, missunnsam, trångsynt, man kritiserar, är en gnällspik och har inte här att göra överhuvudtaget. Läser ni ordentligt vad det är vi skriver så ser ni att det är önskemål, vad är det för fel på det? Ni hugger ju otroligt fort. Är det nåt fel att ha önskemål? Jävligt trött på hur man blir bemött så fort man tycker eller tänker lite annorlunda.

 31. men Emma; hon kan väl inte laga annan mat än det hon vill bara för att du ska bli nöjd? hon måste ju få tillaga det hon tycker om och just nu är det mycket murrikkamat. By the way finns det säkert en hel del för dig att välja bland i rubrikerna till höger, använd musknappen och klicka!

 32. Anna, du läser ju överhuvudtaget inte vad jag skriver. Ingen idé att argumentera med dej. Fortsätt din trångsynta bana.

 33. Hej!
  Hur kan man tröttna på din sida. Du är en stor inspirationskälla tycker jag. Sen tycker jag nog att du kan fortsätta din trevliga matlagning på din muurikka. Ser bara helt underbart ut. Sen, de som inte tycker det kan sluta läsa din sida. Men då missar de något mycket bra. Fortsätt med dina härliga recept!!!

 34. Det var fan de mest korkade kommentarer jag läst. Herregud folk får väl tänka lite själv och ‘översätta’ det till spis, kastruller o.s.v. Sedan tycker jag nog att det värsta av allt är ALL TID och ENERGI du lägger ned på att skriva in recept, tillaga, fota och redigera det för att sedan ladda upp allt på nätet. Tror inte folk begriper eller tänker efter alla gånger hur mycket av din tid som går åt till detta. Att du dessutom gör det för, inte bara din egen skull utan, andras skull också.
  Tack för alla fina recept och inspirerande bilder!

  FOLK SOM GNÄLLER, SKÄRPNING!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..