ANNONS

2 snabba smulpajer på 2 liter bär!

/

Pajrecept kan man inte få för många av! Här kommer ett busenkelt recept där du svänger ihop 2 pajer på en gång, för de brukar ju gå åt! 😉 Varje paj är gjord på 1 liter färska bär, ta vad du har hemma eller tycker om bäst! Blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär, rabarber, vinbär, krusbär, det spelar ingen roll! Istället för den klassiska vaniljsåsen har jag rört ihop en limekräm av gräddfil, florsocker och rivet limeskal. Det passar väldigt bra ihop med limens syrlighet till den söta pajen och blåbär med citrus är verkligen en god kombination! Prova! 😛

2 smulpajer
Det här behöver du :
1 liter skivade jordgubbar + 1 msk potatismjöl + ½ dl socker
1 liter färska blåbär + 1 msk potatismjöl + ½ dl socker

200 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
ev. lite vatten

ev. flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop smuldegen med fingrarna, ställ den kallt en timme (eller längre) i kylskåpet. Rensa bären blanda med 1 matsked potatismjöl och ½ dl socker vardera. Fördela i två ugnsformar, smula över degen, hälften till varje paj. Jag brukar ta lite flagad mandel och strö över också. Grädda ca 15-20 min i 225 grader.

Limekräm : 
2,5 dl gräddfil
1 dl florsocker
rivet skal från 1 lime + lite pressad juice

Blåbärspajen…

Jordgubbspajen…

Färdiggräddade!

Och redo för servering med limekrämen!

Sommarsött, precis som de ska vara!

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00