Ciabatta med kyckling på muurikkan

Gårdagkvällen tillbringades ute vid muurikkan och den sprakande elden. Regnet vräkte visserligen ner till en början, men med parasoll och ett gott humör så går de mesta! En ljuvlig solnedgång och upphåll i regnande följde lite senare.

Jag hade köpt ett gäng färska kycklingklubbor och stekte på dom på muurikkan så de fick fin yta och sen lät jag dem bräsera klart över elden i en buljong. När dom var nästan färdiga plockade jag upp dom och benade ur köttet som jag sen la tillbaka i muurikkan tillsammans med massa god knipplök, vitlök, majssalladen från torsdagens grillmiddag åkte också ner och ett gäng champinjoner. Kan säga att det blev sådär in i bombens gott som det bara kan bli när man verkligen sitter och tar sig tid med maten och man pillar och kryddar med lite ditt och lite datt och hips vips så har man världens godaste, varma kycklingröra att fylla sitt ciabattabröd med. Sallad, tomat & rödlök är ett måste, det blir riktigt krispigt och gott ihop med kycklingen! Detta ska ni prova, för de va väldigt mycket ”Mmmmm-mmmmm…..” där ute på träbänken igår… 😉

4-6 port
Det här behöver du : 
6 kycklingklubbor
1 liter köttbuljong (grönsak eller kyckling funkar också)
3 gula knipplök
2 stora vitlöksklyftor
150 gram skivade champinjoner
2 dl blandsallad med majs/röd paprika/persilja/tomat
4 dl buljong
1 burk creme fraiche (2,5dl)
2 msk D´Elidas chilisås
Svartpeppar
Trocomare örtsalt

Ciabatta
Salladsblad
Skivade tomater & rödlök

GÖR SÅHÄR :
Häll i smör eller flytande margarin i muurikkan när den är ganska så het,  fräs på kycklingklubborna så de får fin färg runtom. Slå på buljongen och låt allt få bräsera till buljongen kokat in. Ta upp kycklingklubborna och bena ur köttet och lägg tillbaka det i muurikkan igen. Tillsätt hackat knipplök, finhackad vitlök, champinjoner och majsröran. Droppa över chilisås efter tyckte och smak. Några varv med pepparkvarnen och låt allt få steka ihop. Tillsätt buljong och creme fraiche och koka ihop tills såsen tjocknat, det går väldigt snabbt. Smaka av med trocomare örtsalt. Servera i ciabatta som du värmt på stenarna runtom elden med sallad, skivad tomat och rödlök. Ätes med fördel med kniv och gaffel! 😛

  1. Lena skriver:

    Fortsätt laga mat på det vis u gör, älskar dina matbilder och dukningar med perfekt ljus i bilden!

  2. Min erfarenhet av att göra potatisgratäng på färskpotatis är att den inte alls blir lika krämig som med ”gammalpotatis”. Framförallt om det är en sort som lätt blir vattnig när man kokar den. Men visst går det…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..