ANNONS

En födelsedag som nog inte kunde bli bättre!

/

Dagen är till ända… Max är nu 11år fyllda med buller och bång! Och vilken födelsedag han fick sen! 😛
Vi var uppe tidigt i morse och åkte mot ortopedkliniken i Kalmar redan strax efter 07. Vi var ute i god tid, kanske just därför allt flöt på så himla bra. In direkt vid anmälan, sen in på ett rum, av med gipset. Två stift satt kvar i armbåge, röntgen fick utröna om de skulle tas bort eller om han skulle behöva nytt gips! Vi sprang upp på röntgen direkt efter, fick komma in så snart vi anmält oss, och när plåtarna blev godkända rusade vi ner till ortopeden igen. Ute i mycket god tid, eftersom läkarbesök var planerat till 09:30 så trodde jag vi skulle få sitta och vänta minst trekvart nu, men hej å hå va snabbt allting gick idag! En röst bakom disken sa ”Jaha, å de här måste va Max ja, välkommen då, första dörren till vänster”.

Nu fick vi träffa läkaren som både opererade Max hälsenor och hans armbåge. Röntgenplåtarna såg fina ut, men stiften satt ju kvar så dom skulle bort. Jag är liiiiiite blödig när det gäller sånt där med just barnen och kunde inte annat än titta bort och rysningarna gick genom hela ryggraden på mig när jag hörde ljudet av stiften som drogs ut utan bedövning. 🙁 Max hade fått en piggelin i förebyggande syfte så han sa inte ett knyst! Cooling!! Det var en väldigt duktig sköterska som guidade honom genom glass-ätandet när stiften drogs… ”Nu Max så tar du en STOOOOR tugga på glassen” …. Å tjoff… Så drog läkaren ut det ena stiftet… Å så en gång till! Sen va de över! Ett litet bandage på de å sen va de tack å hej! 5 dagar – INTE bada, sen är det fritt fram, så löd domen! Återbesök om ett år för att se att skelett och armbåge växer som de ska! Jisses vilket flyt vi hade idag! Klockan var 09:20 när vi satte oss i bilen igen på sjukhusparkeringen och då var själva läkarbesöket planerat till 09:30! Ibland ska man ha flyt! Eller hur!? 😉

Nästa stopp blev på citygross för gubben skulle ha en stock snus. Sen köpte vi Mc Bagels frukost med apelsinjuice på Mc Donalds och drog sen vidare mot borgholm. Ett stopp hos farmor Solveig och Max fick två paket och var så rysligt glad och stolt efter sin morgon på sjukhuset att han bara stod och hoppade av glädje!! 🙂

Sen gjorde vi lite ärenden för att inte stressa på tårtmakarna därhemma och runt 12-tiden parkerade vi på gården igen! Så skönt…. Nu är allt över och armen är läkt, allt är toppen och det är födelsedag som gäller!!

Såhär stolt var han efter röntgen, och allt såg jättefint ut! Jag stod med bakom röntgenrummet och fick se alla bilder på dataskärmarna. Ett bamse-märke ska man ju ha när man varit så duktig!

Doktorn sa; ”Nu är du frisk i armen Max!!” Då va de bara stiften kvar då… Piggelin gjorde underverk!!

På väg hem trodde jag att vi skulle ha kön i vår riktning men så va de visst inte… Regnovädret forslade bort en herrans massa husbilar och husvagnar FRÅN ön och i mitt tycke ”rätt” riktning! 😉 Kul, kul…

Hemma i Öjkroken hade Nicke & Joline gjort fint hemma och tårta och paket väntade på Max!


En bit smörgåstårta slank ner först…

Sen paketöppning och skrattkalas!! 😛 Joline är något av en festfixare i sig, hon ääääälskar uppståndelsen med firande och paket och tårta så hon blir alldeles till sig!

Den fina tårtan som dom hade gjort!! Elva små ljus ska blåsas ut…

Fyllningen bestod av vaniljkräm och färska blåbär på ett lager och jordgubb/hallon/blåbär/vinbärssylt på nästa. Dekorerad med grädde, jordgubbar, mandariner, bananer och flaggor!

Efter lite siesta av de morgontrötta sjukhusbesökarna förberedde vi kvällen med grillat! En Texas-marinad från STUBB´s som jag hittade på Mittbrodts! Riktigt god!! Och dyr… Så man får vara lite sparsam! 😉

Stubb´s serien är riktigt god och ett bra alternativ av ”köpe-marinad” och såser! Ketchupen var faktiskt inte alls den jag trodde den va… Bloody mary tomato ketchup, inte lik den vi fick av Ljunggrens, (som jag trodde) denna var mer sting i, massa chili och rökig smak! Så jag får väl fortsätta mitt letande för den va rackarns så god den andra… 😉

Marinaden var de inget fel på, det gav köttet rejäl smak och inte ett uns av extra krydda behövdes! Fina, rena smaker av vitlök, chili och peppar och inte nån blaskig, vattnig variant, detta var en riktigt god, väl koncentrerad marinad! Rekommenderas varmt!

Fläskkotletter med ben, pomfritt, bearnaise, Stubb´s BBQ-sås, sallad…

Här har vi födelsedagsbarnets egna tallrik som det mumsade på tills magen stod i fyra hörn! ”Mmmmm…. Mmmmm….” Gott, gott tyckte han och tummen upp! Doppa pomfritt i ketchup är inte var dag vi gör här hemma! 😉

Sen gjorde vi det vi brukar göra på torsdagkvällarna…. 😉
En födelsedag till ända som inte kunde blivit bättre, en hel och lagad armbåge, tårta, paket, önskemat och mys med familjen i soffan och… Hmm… Ja, lite tårta till slank de visst ner där i pausen…

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00