Söndag i skuggan, och lite körsbärstips…


Sköna söndagar… En sån där ”vila-sola-bada-mysa-dag-med-familjen”. Vi har gjort en liten utflykt till norra Öland också, ätit på restaurang, varit en sväng ner till sjöstugan i borgholm, ätit varsin mjukglass och sen hem o mufflat ner oss i soffan precis sådär lagom skönt trött-mätt ni vet! Det är söndagar de, bara njuta!

Vill man ha lite läslektyr under tiden man njuter så gillar jag denna spiralbundna kokbok för 79:- som jag hittade på hemköp. Massor av läckra, snabba sommartips på enkel och god mat med lockande bilder, som gjort för en stilla stund i solstolen i skuggan… 😉


Hemma hos mamma Mia finns två enorma körsbärs/bigarråträd utanför husets entré, och det går lätt att plocka med sig hinkvis hem om man önskar…

Det gäller bara att hitta på en massa att göra av alla körsbär, det är lätt att man föräter sig och får ont i magen annars… 😉 Så jag tänkte tipsa om vad jag ”brukar” göra. Har ni fler tips så bara kom med dom!!

 


Körsbärspaj, enkel att svänga ihop!


Clafoutis
, en fransk körsbärspannkaka


Körsbärskräm
, till frukost?


Körsbärssaft
, koka enkelt egen saft!

  1. Leena skriver:

    Jag har kikat in på din sida många gånger och hittat en hel del recept som jag verkligen gillat och såklart provat på att tillaga.
    Den här gången skriver du om körsbär och jag har provat både den lätta körsbärspajen och körsbärssaften och dessa båda är verkligen gudomligt goda.
    För att kärna ur körsbär är bästa verktyget ett gem som man böjer ut så bara den innersta böjen blir kvar, för in böjen där pinnen på körsbäret suttit, vrid den med en lätt knyck runt kärnan och dra ut…hur lätt som helt och 1 liter körsbär kärnas ur på drygt en halvtimme lr så.
    Körsbärspajen gjorde jag en halvsats till med deg(det funkar förövrigt både med smält smör och med fast/kylt) och gjorde rutmönster ovanpå pajen och serverade den först med grädde vilket inte alls gillades, men med vaniljvisp är det mumsigt värre.
    Saften är bara hur god som helt och har t.o.m fått godkännade av min svägerska som alltid tycker saft smakar allt för sött.

    Hoppas du får en härlig fortsättning på sommaren!

  2. Hög mysfaktor på detta inlägg !!

  3. Åsa skriver:

    Dina mat och bak recept är helt underbara. Pedagogisk är du också du visar med bild och skrift hur man gör olika mat och bakverk. Villket är ovanligt Ett recept med bild är det vanliga.Du bjuder oss på mycket gott med härliga bilder och recept. TACK. HA EN HÄRLIG SOMMAR HELA FAMILJEN

  4. Anna!
    Nej, nån körsbärsurkärnare äger jag ingen, men det hade sannerligen behövts. Borde ju finnas i lite mer välsorterade köksbutiker… Liten vass fruktkniv använder jag å de tar en evig tid! 😉

    Linn!
    Då har nog ditt mail fastnat längs vägen innan, men såg nu ett mail, daterat idag. Svarar så fort jag kommer hem från jobbet senare ikväll!

    Shabbe!
    Tack, de va roligt att höra! Jag är på jobbet och går av två dagars långpass och slutar 22.00 ikväll! Sen har jag tid med nya
    inlägg och recept igen! 😛
    /Linda

    Hoppas ni har en skön sommar allihopa!!

  5. Den där kokboken skulle jag också vilja ha! Den ser ut att ha många goda recept. Älskar körsbär! Tänk om man ändå skulle ha ett/eller flera körsbärsträd hemma! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..