Söndag i skuggan, och lite körsbärstips…


Sköna söndagar… En sån där

”vila-sola-bada-mysa-dag-med-familjen”

. Vi har gjort en liten utflykt till norra Öland också, ätit på restaurang, varit en sväng ner till sjöstugan i borgholm, ätit varsin mjukglass och sen hem o mufflat ner oss i soffan precis sådär lagom skönt trött-mätt ni vet! Det är söndagar de, bara njuta!

Vill man ha lite läslektyr under tiden man njuter så gillar jag denna spiralbundna kokbok för 79:- som jag hittade på hemköp. Massor av läckra, snabba sommartips på enkel och god mat med lockande bilder, som gjort för en stilla stund i solstolen i skuggan… 😉


Hemma hos mamma Mia finns två enorma körsbärs/bigarråträd utanför husets entré, och det går lätt att plocka med sig hinkvis hem om man önskar…


Det gäller bara att hitta på en massa att göra av alla körsbär, det är lätt att man föräter sig och får ont i magen annars… 😉 Så jag tänkte tipsa om vad jag ”brukar” göra. Har ni fler tips så bara kom med dom!!


Körsbärspaj

, enkel att svänga ihop!


Clafoutis

, en fransk körsbärspannkaka


Körsbärskräm

, till frukost?


Körsbärssaft

, koka enkelt egen saft!