Muurikka-pannkakor! Det är en viss skillnad…


Lördag och solen skiner! Idag blir det bad och glass med barnen! Ska titta till mammas hus eftersom hon är bortrest några dar. Fixa med poolen, vattna blommor och mata katterna. Vad ska ni hitta på??

Jag har inte provat grädda pannkakor på muurikkan innan, men blev himla nyfiken efter era tips och barndomsminnen. Och om vanliga pannkakor i laggen är goda så är det ingenting mot för vad dessa är!! Det smakar pannkakor på gammaldags vis om man nu kan baka in en sån smak utan att ändrat receptet! Tunna, extra knapriga, frasiga kanter med smak av skog och morgondagg! 😉

8- 10 pannkakor
Pannkakor
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
en liten gnutta vaniljsocker
Flytande smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet med häften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägget och resten av mjölken samt salt och vaniljsocker. Vispa allt väl. Häll upp smeten i en PET-flaska, himla smidigt när man gräddar på muurikkan. Lite flytande smör på muurikkan innan smeten hälls i, sen går de undan!


Koka egen sylt

nu när det är sommar, det är sååå mycket godare och faktiskt inte ett dugg svårt eller krångligt! 😛


Ha en fin lördag allihopa!