Sommarsylt, den allra bästa…


Har ni kokat nån sylt ännu i sommar? Nu när vädret tillåter lite mer kokande grytor så passar jag på! En himla god sylt är den som är gjord på blandade bär. Vi har en vit vinbärsbuske som jag plockade av igår, och nån liter jordgubbar, hallon och blåbär fick också åka med! Det blir en supergod blandsylt, perfekt till just pannkakor & tårtor! 😉

ca 1½ liter sylt
Det här behöver du :

3 liter blandade bär (jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär)
1 kg syltsocker

GÖR SÅHÄR :
Koka upp bären med syltsockret och låt småputtra ca 10 min. Dra av kastrullen från plattan. Skumma av och låt svalna innan du häller upp sylten på rengjorda glasburkar.

* Etiketterna är gjorda tunn kartong jag klippt ut, markerat kanterna med en svart krita, text med svart tusch och ett natursnöre!


Jolines fina etikett! 🙂

 1. Anna skriver:

  hoppas du svarar trots att kommentaren kommer lite sent; tror du det går bra att använda frysta bär till sylten? dvs egenplockade bär likväl som frysta man köper i affären? Blev grymt sugen idag på pannkakor och hemgjord sylt men har ju bara frysta bär nu att tillgå.

  1. Anna!
   Det går alldeles utmärkt att göra även på frysta bär, det gör jag ofta i små mängder hela året runt!
   Lycka till!
   /Linda

 2. Det är så kul att kunna göra egna sylter och saftsorter 🙂

 3. Ida skriver:

  Så gott med hemmagjord sylt, måste jag också prova mig på i sommar:) Måste bara fråga hur länge den håller sig i kylen?

 4. Diana skriver:

  jag har åxå gjort sylt själv för första gången i mitt liv.. å det blev två omgångar.. jordgubbssylt med lime och vanilj… den gick åt på mindre än en vecka… gjord på 2 liter bär… vi har haft pannkaksfest hela veckan… 🙂
  jag ska testa lite mer under sommaren…. kul å se dina bilder…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..