Grönsaksstavar och supergod dipp!!


Gokväll alla rara bloggläsare! Hur har ni det i värmen? Här håller man nästan bokstavligen på att flyta bort! Dagen idag har jag tillbringat med barnen vid och i poolen, så otroligt svalkande och skönt det är att doppa sig  i ett något svalare vatten än vad utetemperaturen visar! Efter en timme i poolen började iallafall

jag

frysa men inte Joline, hon har varit i non-stop 5 timmar i sträck. Max han får tyvärr inte bada ännu, bara plaska med fötterna och stänka på alla andra och äta glass.

(pga. gipsade armen)

Guuuud va vi ska bada när gispet är borta, för han är ett riktigt bustroll i vattnet när de väl gäller! 😉

Och jag skojar inte om jag säger att dom lätt har ätit en sisdär 5-6 isglassar var och hinkat i sig mängder vatten, det behövs verkligen. Att bara sitta still i skuggan blir man svettig av!Såna här dagar är inte gjorda för matlagning och då måste man ha ett ess i skjortärmen. Som tur var åt vi en stadig lunch innan poolen så vi skulle ”stå oss länge”.

Men både solen och ”sjön” suger sägs de ju så väl hemma nu ikväll var alla jättehungriga men inte ”MAT-hungriga” så det fick bli grönsaksstavar och en god, kall dipp jag gjorde på turkisk yoghurt! Detta är mitt absoluta toppen-recept på en kall sås till grönsaker, 5 minuter skära och röra sen e de klart! 😛

Ikväll är det Jamie oliver kl 21:30, de får man inte missa… Å imorgon börjar hela familjens stor-favorit : ”Sommar med Ernst”!! Inte glömma de heller!

Grönsaksstavar :
Morötter
Gurka
Zucchini
Rädisor
Avocado
Plommontomater

Yoghurt-dipp till grönsaker :
3 dl turkisk yoghurt
2 finrivna vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk flytande honung
½ tsk trocomare örtsalt
Grovmalen svartpeppar
ev. salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dippen, smaka av om det ev. behövs salt eller mer peppar!


Alfred har i flera veckor nu tagit både harungar, stora, fullvuxna harar, duvor, småfåglar och massor med möss och placerat dom i vackert blodbad på vår fina altan, fint styckade i smådelar… 🙁 *Gillar inte!!!* Den dan han kommer dragande med en orm och lägger på altanen då vet jag inte vad jag gör… Duktig, visst!! Men måste han lägga sina troféer på ALTANEN?? Gör era katter så också??!