Jag vann en muurikka, men den ska ni få! (TÄVLING)


Minns ni att jag skrev att jag var med i en bildtävling på muurikas hemsida? Min tanke från början OM jag skulle vinna var att lotta ut den

till er

! Omröstningen är klar och jag knappade hem en 2:a placering och vann en muurikka stekhäll 48cm.

(Bilden ovan var mitt bidrag till tävlingen)

…Som nu söker en ny ägare alltså! 😉

  • Jag vill ha ett annorlunda tips/förslag på en god muurikka-rätt du skulle kunna tänka dig att laga om du fick en muurikka!
  • Du har fram till och med fredag  den 1 juli på dig att lämna ditt bidrag i kommentarsfältet nedan.
  • Glöm ej uppge en giltig epostadress. Vinnaren presenteras sedan under helgen.

Låter de bra!!? E ni sugna?

www.muurikka.se hittar du mer info om stekhällen samt på deras blogg där även en vinnare är utsedd om man varit med och röstat fram bidragen till tävlingen jag var med i, kanske var det du? 😉


Alla mina

muurikka-recept hittar ni här >>

77
1

Midsommarhelgen på Öland går mot sitt slut!


Hur har ni haft det i midsommar? Njutit av ledighet, dansat runt stången och ätit god mat hoppas jag! 😛 Här i lilla Öjkroken har midsommarn varit lugn. Solen och regnet har löst av varann titt som tätt, men ganska behagligt ändå! På midsommarafton plockade vi blommor och band kransar till håret, sill-lunchen åt vi inomhus för de kom skurar hela tiden, däremot på kvällen dukade vi ut oss på altanen och tände grillen. Barnen fick göra midsommartårtan helt själv, fick tyvärr ingen bild på den, men god som tusan med massa jordgubbar! Det var riktigt ljummet och mysig i skymningen med lite tända ljus… Igår tog vi en trip till norra Öland runt varuhallarna, Sandviks kvarn mm, inte så mycket folk som vi hade trott faktiskt så vi trängdes inte direkt! Idag är stora ”åka-hem-dagen” för midsommarfirarna som kom i torsdags kväll, det lär bli en hel del trafik och köer så vi håller oss hemma idag, imorgon däremot inträder lugnet på ön igen! Ganska skönt, en vecka iaf innan industrisemestrarna börjar, då kommer dom igen!

😉

Ha en underbar sommar nu allihopa!!
OCH!! Missa inte tävlingen om ”Finaste midsommartårtan”!
(12 st bidrag är hittills inskickade)


Sill-lunch


Löksill, paprika/vitlök och senapssill. Det är bara Nicke och Joline som äter sill, jag försökte faktiskt prova men näää, de går bara inte!! Känns som man tuggar på en mask eller nåt… *ryser*


Varmrökt lax däremot, det är gott!! Den här är vitlöks och pepparkryddad.


Knäckebröd från Gränna, köttbullar, ägg, rökt bog…


Rödlök, gräslök och gräddfil!


Och färskpotatisen…. 😛


Öländska gubbar!


Kvällsmys på altanen…


Och den vackra solnedgången…


Dalton hälsar god fortsättning på sommaren, han har firat i dagarna tre han! 😛


(Ras; Afrikansk mastiff, Boerboel)

7
0

Vi tjuvstartade midsommar på grillen efter ett besök hos fiskhandlaren…


Det är kul de här med matbloggar… Vissa av oss tänker så lika inför ett blogginlägg som ska publiceras… Man går liksom igenom i huvudet innan man sprätter fingrarna över tangentbordet och laddar upp bilderna. Min första tanke var att idag är det ju

”dan före dan”

och den tanken var jag visst inte ensam om…. 😛 Ja, ni vet säkert vem jag syftar på för hon tog rubriken före mig, så jag får väl köra med en annan rubrik då! Ibland e de himla kul att tankarna går i så lika banor! Man är väl lite skadad kanske! 😉

Nu till kvällens ”dagen före” middag!


Vi var en sväng till fiskhandlarn i Kårehamn tidigare i eftermiddags. Varmrökt lax hör hemma på vårt midsommar-bord i extra stor utsträckning då ingen av oss är speciellt förtjust i sill. Så när vi ändå var där köpte vi med oss ett par rejäla finfina laxkotletter hem till kvällens grillning! Fy, bubblan så gott! Och det kanske är just den färska fisken, eller alla ben i just en laxkotlett som sätter den extra smaken för det smakade HAV, SALT och FÄRSK FISK!

Jag är ju ingen fiskälskar från början men just lax är helt okej. Men om jag nu ska jämföra de frysta laxfiléerna från mataffären och dessa så är skillnaden enorm. Dessa smakar inte FISK-FISK. Alltså fisk som unken fiskdoft… Fisk som legat… Fisk som rensats på stubbe i solsken luktar… Dessa smakade sååå ljuvligt gott så OJ va glatt överraskad jag blev! Kräsna Linda kommer alltså i fortsättningen bara köpa FÄRSK fisk hos handlarn hädanefter! 😛


Laxkotletterna klappades med kallpressad rapsolja på bägge sidor. Salt, peppar, citron och lite smokeykrydda…


Lades på teflongaller på grillen. Ca 3-5 min på varje sida så blev dom till 99% helt genomstekta. Det är sååå gott när laxen faller i skivor och är så där mjäll och saftigt rosaskiftande! Helt perfekt!


Serverades på en bädd av ruccola, rädisor, citron…


Färskpotatis, späda morötter, Och en klick hemmagjord aioli med vitlök och citron!

12
0