LCHF – Gratinerad kassler med mozarella


LCHF tips är tacksamt sommartid, det är gott, enkelt att variera och det enda du behöver göra är att utesluta de VITA! Det vill säga, kolhydraterna i form av ris, pasta, potatis, bröd, socker… Tänk på att fettet behövs så uteslut inte smör och grädde och använd för guds skull inte mini & light produkter! Sommartid så tycker jag valet är självklart för man blir sällan sådär ”vinter-hungrig” som man kan bli andra halvan av året. Lätt och enkelt ska de va en varm sommardag och medans kasslergratängen står i ugnen har du tid att bättra på solbrännan lite!

(eller va de städa plocka, dammsuga o tvätta de va kanske??)

😉 Broccoli tycker jag är ett riktigt ”outstanding” tillbehör att ersätta kolhydraterna med, det är gott, liksom blomkål, eller en fräsch sallad med rädisor, rödlök, ruccola, tomater, fetaost… Yo name it! LCHF är sommar tycker jag!!

Är ni många därute som gillar dessa recept, upp med handen!!?? 😉 Vill ni ha mer??

Det här behöver du :


600 gram kassler i bit


150 gram färska champinjoner


1 purjolök


2 stora vitlöksklyftor


8-10 små plommontomater


5 dl gräddmjölk (hälften grädde/hälften mjölk)


2 förp. buffelmozarella


Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form med smör. Skär kasslern i skivor ca 1 cm tjocka och lägg ut i formen. Skiva champinjoner och purjolök. Riv vitlök och skär tomater i skivor. Lägg på kasslern. Vispa ihop gräddmjölken med den rivna vitlöken, krydda med salt & peppar och slå över formen. Dela mozarellaosten med fingrarna och fördela över. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Gratinera i ugn i 225 grader ca 15-20 min eller tills osten smält. Servera med saltkokt broccoli. Alternativt ris, pasta, potatis etc.


LCHF passar extra bra på sommaren tycker jag. Man är sällan sådär ”höst-hungrig” efter varma soppor & långkokande köttgrytor. Ris, potatis och pasta kan lätt bytas ut mot broccoli som bara är sååå gott! Även blomkål… Inte att förglömma!


Baby-plommontomater är bland de godaste som finns. Ät som godis eller toppa en gratäng med!!


Kassler i skivor i en ugnsfast form.


Fylld med färska champinjoner, purjolök, tomater och gräddmjölk med vitlök.


Toppad med mozarellaost!!


Efter ca 20 min i ugnen…


Smaklig måltid!