Kårehamns Fisk & Havskök, & på tallriken Fish n´Chips


Söndagsutfykt till Kårehamn!
Fiskehamnen här på östra sidan Öland. En mysig liten idyll av fiskebåtar, hamnliv, en restaurang och numera huserar även min kära morbror Anders där i sin båt! Trevligt! Vi åkte dit och hälsade på och passade på att äta en bit mat på fiskerestaurangen där. Förra sommaren blev jag inte så imponerad av deras industri tillverkade pressade fiskpanetter som serverades under namnet ”Fish n´Chips” men här hade hänt saker!

Jösses så gott allting var! Och inga fula panetter denna gång minsann, så man ska inte gå över ån efter vatten fööör tidigt! 😉 En andra chans som blev mycket lyckad! Vi kommer besöka restaurangen fler gånger denna sommar med andra ord! Man kan även köpa med sig färsk fisk, rökt fisk, skaldjur, röror, såser, supergoda aioli och lite andra öländska delikatesser så här kan man göra lite fynd också!


Kårehamns Fisk & Havskök! Bakom serveringens framsida finns även ett stort tält man kan sitta och äta i, så där satt vi i spöregnet och myste! 😉

Av Fish n Chips! Precis som de ska smaka! Och en supergod, väl tilltagen skål med remouladsås. Fisken hade ett sprött, krispigt friterat skal, inte för hårt, inte för mycket heller! Och riktig hel fisk innuti!

Fiskelivet är väldigt vackert många gånger när man går lite närmare…


Morbror Anders båt har nyss sjösatts och ligger och ”sväller” på grunt vatten, det läcker in en hel del när den stått på land nästan ett år! Men snart så, blir det fart på skutan!


Och som den duktiga sjöman han är så noterade jag hur fint han hade lagt repen i ringar vid förtöjningen… Ingen annan på samma brygga hade gjort så fint! 😛


Sjömannen him self! Morbror Anders!


Och hans enda kärlek ”Ramona”… (De måste vi ändra, annars blir det himla tråkigt ute på dom sju haven i den stora skutan)


Båtlivet har aldrig nånsin varit något för mig, men med sjömän i släkten så är det ju ibland oundvikligt att få dom att fastna på bild! 😛


Den här fiskebåten ser inte lika fin ut däremot, men har säkert tjänat många båtmil som fiskebåt. Den skulle visst ner i sjön igen efter lite reparation.


Vi spånade lite kring vad dessa använts till, fisksump-lådor för att hålla fisken färsk i vattnet innan den togs upp? Kan de va så? Nån som vet?


Vacker vy över fiskehamnen.

 

 1. Fin, fina bilder och såklart en stilig sjöman :))

  //B

 2. Härliga bilder! Blir sååå sugen på att fara ut på vattnet när jag ser dom 🙂

  Visst är sumpen till för att hålla fisken färsk, som en bur i vatten typ!

 3. Åsa skriver:

  Vilket mysigt ställe. Kommer till öland i veckan och ska bo i en liten by som heter Össby. Vart ligger Kårehamn??

 4. Ruth skriver:

  This looks like a really good example of a British Classic! Good old fish and chips! I love them!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..