Krämig potatisallad med rädisor, lök och kapris

Gokväll! Här kommer receptet på den krämiga potatissalladen vi hade till helgens grillning! Vilken gillar ni bäst egentligen, den krämiga varianten eller den kalla med vinegrette?

Jag gillar bägge men beror ju såklart på tillbehör, men den krämiga gör sig bäst till grillat kött och vitlökssmör mm tycker jag… Vinegrettesalladen passar bättre till fisk! 😉

16 port
Det här behöver du :
3 kg potatis (Asterix)
2 stora burkar creme fraiche (2st a´5dl)
1 stor burk gräddfil (5dl)
1 msk dijonsenap
3 msk kapris i lag
1 tsk D´Elidas chilisås
2 knippe rädisor (skär i skivor)
1 purjolök (finhackad)
1 gul lök (finhackad)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka och låt svalna något. Vispa ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Jag tycker det blir bäst om man blandar lök och rädisor, kapris mm direkt i såsen innan man blandar med potatisen. Smaka av! Jag hällde upp potatisen i en stor skål och varvade med såsen, tycker det blir finast så och så mosar man inte potatis så mycket! 😉 Garnera med lite färska öret och rädisor!


Rädisor är riktigt gott i potatissallad!

  1. Det är så gott med hemgjord potatissallad! Kan inte ens jämföras med den köpta varianten. Gillar kapris så den här borde passa mig. Annars brukar jag göra en med granny smith-äpplen och gräslök som jag fick en gång när jag jobbade på café. Också supergod! Man vill ju inget annat än grilla nu!!

  2. Men gud vad gott med hemlagad potatissallad. har jag smackat en gång. men den där såg strålande god ut ..

  3. Karin skriver:

    Gott med rädisor i potatissallad! Det ska jag testa nästa gång 🙂 Kram Karin

  4. Vad snyggt att bara varva ner såsen och inte blanda runt helt!

    Jag föredrar krämig, kan leva på det alla dagar i veckan nästan. Hemmagjord som köpt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..