Krämig potatisallad med rädisor, lök och kapris


Gokväll! Här kommer receptet på den krämiga potatissalladen vi hade till helgens grillning! Vilken gillar ni bäst egentligen, den krämiga varianten eller den kalla med vinegrette?

Jag gillar bägge men beror ju såklart på tillbehör, men den krämiga gör sig bäst till grillat kött och vitlökssmör mm tycker jag… Vinegrettesalladen passar bättre till fisk! 😉

16 port
Det här behöver du :
3 kg potatis (Asterix)
2 stora burkar creme fraiche (2st a´5dl)
1 stor burk gräddfil (5dl)
1 msk dijonsenap
3 msk kapris i lag
1 tsk D´Elidas chilisås
2 knippe rädisor (skär i skivor)
1 purjolök (finhackad)
1 gul lök (finhackad)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :


Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka och låt svalna något. Vispa ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Jag tycker det blir bäst om man blandar lök och rädisor, kapris mm direkt i såsen innan man blandar med potatisen. Smaka av! Jag hällde upp potatisen i en stor skål och varvade med såsen, tycker det blir finast så och så mosar man inte potatis så mycket! 😉 Garnera med lite färska öret och rädisor!


Rädisor är riktigt gott i potatissallad!