Utlottning av 3 nummer av tidningen Isabellas


Tävlingsdax igen som utlovat!
Denna gång gäller det en prenumeration (3 nummer) av tidningen Isabellas, en vinnare dras redan på fredag morgon så häng på nu!

Du har säkert uppmärksammat denna nya tidning som det pratats om både på bloggar runtom och på facebook. Själv blev jag positivt överraskad över att kunna läsa en tidning som innehöll både mat, inredning, lite trädgård och trevliga reportage. Isabellas tidning har varit känd i danmark en längre tid och finns till mångas glädje nu även på svenska! Mitt eget omdöme om tidningen är hitills bara positivt. Jag förundras över de otroligt vackra bilderna som ger så mycket inspiration. Det är bilder helt i min smak, starka färger, detaljrikt och MÅNGA bilder framförallt! Recepten är klart tidsenliga och ger tips efter årstid och högtid. Det känns på nåt vis som det är en tidning för ”vanligt folk”, ingen lyx och flärd och svindyr glamour utan mer för ”Svensson” som här får tips på piff i vardagen! Jag gillar den skarpt måste jag säga, inga krusiduller och inte heller för mycket annonser. Finns väl inget tråkigare än helsideannonser på var och varann sida som de ofta är i de dyrare lyxnummerna!

Jag tycker ni ska prova lyckan om ni inte redan skaffat prenumeration. Första numret fick jag äran att prova och även om jag mest läser mattidningar så köpte jag faktiskt nästkommande nummer, så det borde väl vara ett gott betyg! 😉 Kanske nån av er som redan bläddrat i något nummer, vad tyckte ni?

Här kan du bläddra i första numret och få en bra överblick över tidningens innehåll >>

Vad du ska göra för att vinna prenumerationen är att tipsa om ett intressant reportage eller mattema du skulle vilja läsa om här på Kryddburken! Låter väl inte så dumt? 😛

Till och med torsdag 19:e maj, kl 24:00 kan du lämna ditt bidrag till tävlingen.
Vinnaren presenteras på fredag morgon! Skynda, skynda!
(Och glöm inte uppge en giltig epostadress)

Foto : Isabellas, (eget collage).

 1. Åh vad svårt! Du skriver redan om så mycket roligt och intressant! Joline verkar vara intresserad av att laga mat och baka, så lite recept från henne vore kul!
  Sedan så avgudar jag dina grill-recept (vi är lika grilltokiga som ni), så fler grillrecept vore inte fel! 🙂

  Även jag köpte första numret av Isabellas efter att ha läst om den här hos dig. Blev verkligen positivt överaskad! Så nu hoppas jag på tur! 🙂

 2. Jag skulle vilja läsa ett reportage om raggarkulturen eftersom du älskar raggarlivet som du skriver i ”Om mig” och har visat upp här i bloggen då och då. Gärna kryddat med en inspirerande tre-rätters måltid eller liknande och som passar raggarlivet.
  Ha en trevlig kväll! /Jenny

 3. ÅÅh, vad jag hade velat vinna! Jag hade velat läsa mer om sommarrätter från vegetariskt till fisk och vad man kan äta på en varm sommardag, smoothies tex. Förrätter och hur man fixar fina desserter 🙂

 4. Håller med om att det var ruggit svårt å komma på, men jag är nog lite inne på recept med ”vanliga” råvaror, hur man gör det där lilla extra i matlagningen/middagen utan att behöva köpa det dyraste.. Om du är med mej? 🙂 (jag vet att du redan är duktigt på detta förviss, men det är sånt jag uppskattar)
  Gärna också matlagning med lergryta för en sån står högst på min önskelista just nu. 🙂
  Jag gillade också första numret av Isabellas, med det lilla undantaget att mycket av de snygga grejerna som visades bara fanns å köpa deras danska webshop å angavs inte ens i svenskt pris..
  Dock ger jag gladeligen tidningen en andra chans om jag vann. 😀

 5. Jag vet! Självklart din superbra beskrivning om hur man gör och lyckas med en bearnaisesås! Hur många vågar sig inte på att göra en egenhemmagjord utan köper på påse istället!? Men efter din beskrivning.. om hur man till och med kan lyckas rädda en misslyckad beasås, skulle till och med jag våga mig på det! ;D
  Jag har nog aldrig sett ett repotage/recept som är så bra! Så det hade varit kanonens! Och hur mkt bearnaisesås blir det inte nu i sommar till alla grillrätter 😉
  /Hanna

 6. Håller med om att detta var svårt, du skriver så mycket bra redan! Men lite tips har jag i alla fall 🙂
  Jag vill gärna se mer blogginlägg från öland i kombination med raggarkulturen. Svårt att förklara, men tänk en blandning mellan resereportage med amerikanaren runt på ön och tips på bra mat att ta med eller fixa på resan. Kanske lite äta-ute-tips oxå. Och så lite mer bilder från hemmet och trädgården – inspirerat av Isabellas blandning mellan mat, trädgård och inredning. Det vore fantastiskt!

 7. Nu när sommaren närmar sig så längtar jag ut på picknick i gröngräset! Inspiration kring vad man kan laga enkelt och stoppa i korgen att ta med sig ut i naturen, som passar både liten och stor!
  🙂

 8. Nu när det vankas sommar och hela familjen ofta beger sig på utflykter, små äventyr och tillstranden. och maten på nöjesfält, djurparker med mera inte alltid är så mycket att hurra för… Då önskar jag att få läsa om ”Picknick för hela familjen”, gärna snabblagad sådan!

 9. Vilken rolig tävling!
  För mig som är student har jag tyvärr inte mycket pengar att tillgå när jag planerar och lagar mat. Kött, goda ostar och andra smaskigheter är tyvärr sådant jag bara kan unna mig någon enstaka gång. Så varför inte komma med goda, billiga ”matsedlar”? Vad kan jag ta istället för kött, vilken mat passar perfekt att göra storkok av, som både är god, mättande och billig? Vilka basingredienser är bra att ha hemma i slutet på månaden när plånboken ekar tom och hungern sätter in? Smaskiga maträtter för en billig peng helt enkelt (och som gärna får gå ganska fort också). Det skulle vara trevligt att läsa om 🙂

 10. Jag skulle tycka att det vore roligt om du körde på lite fisktema. Själv har jag väldigt svårt för att äta fisk, men försöker att bli bättre på det. Därför behöver jag alla tips jag kan få.

  Krya på dig!

 11. Jag tycker du har med det mesta i din blogg faktiskt både billiga,snabba,avancerade osv!
  Jag kan faktiskt tänka mig något tema på Asiatisk,Thailänsk något med lite krydda?! Jag saknar faktiskt många sådana maträtter överlag på bloggar och liknande!!
  Ha en bra kväll!!

 12. Jag skulle gärna vilja läsa ett tema-inlägg om hur man nu till sommaren kan ta vara på allt som naturen erbjuder, både i trädgård och i skog. För det finns ju så otroligt mycket ätbart bara man kliver utan för dörren; frukt & bär, grönsaker, kryddor, svamp, blommor & blad, ja massor. Och påhittig som du är gissar jag att du kan komma med många fiffiga idéer!

 13. Jag skulle så gärna vilja få tips på lätta rätter man kan äta på kvällen. Det är så att min sambo arbetar till ganska sent på kvällen och vår enda chans vissa dagar att sitta ner och äta tillsammans är när han kommer hem från sitt arbete. Det är lätt att man bara äter mackor för att det går snabbt att göra iordning. Vill så gärna vinna denna prenumeration, dock inte till mig utan till min fina mamma som jag inte träffar så ofta eftersom vi inte bor i samma stad. Tack för en superbra och inspirerande blogg!

 14. Grilltema skulle jag bli glad av att se!
  Du verkar vara lite av en mästare på grillning och jag skulle behöva lite tips om hur man fixar den perfekta marinaden och även få lite nya tips på tillbehör.

 15. Jag skulle gärna vilja ha mattema på picknick-mat. Det blir så lätt att man gör samma gamla pastasallad. Det är så svårt att komma på bra maträtter som är lätta att ta med och äta utan ev. uppvärmning innan.

 16. Jag skulle vilja ha ett grilltema, jag är så hemsk att jag köper färdig marinad på påse 🙂 och skulle verkligen behöva inspiration och recept på marinader till kött, fisk, fågel och även på tillbehör som olika såser och även smarriga efterätter perfekta för just grillen

 17. hej jag skulle vilja ha TEMA hembakat bröd!!! recept -tips -surdeg-olika mjölsorter m.m det skulle jag vilja ha kanske börja med en ”herman”…..tack o hej leverpastej:)))

 18. Ännu en rolig tävling… 🙂

  Eftersom du är en sådan duktig fotograf och jag älskar hundar så skulle jag gärna se ett fotoreportage i din blogg om er fina Dalton.

  Det har ju kommit en massa bra ideér och jag ser fram emot vad det än blir som du skriver om i din blogg.

 19. Hej!
  Jag gillar verkligen din blogg, den är så inspirerande.
  Jag skulle gärna vilja lära mig mer om såser, såser från grunden, redning, uppkokning, olika såser som passar till olika rätter.
  Sås känns enkelt, men för att få en riktigt god sås krävs det lite mer och jag tror verkligen du har de rätta knepen för en lyckad sås! 🙂

 20. Jag skulle gärna vilja se ett matbrödsspecial eller mellanmålstema då jag har 3 killar här hemma som aldrig blir mätta mer än för några få minuter i taget 😉 Jag bakar i stort sett allt matbröd själv och det vore toppen med lite ny inspiration (även om du redan har en hel del matbrödsrecept på bloggen) och även variationsmöjligheter till mellanmålen.

 21. Jag skulle vilja se ett mattema med tillbehör. Tex tillbehör till grillad mat, såser, röror, sallader osv. Tillbehör till efterrätter, förrätter, ja allt man kan komma på. Oftast så fastnar jag i samma tillbehör som tex bea sås. Vore kul att få lite tips på tillbehör så jag kan variera mig.

 22. Är det inte något raggar-event i Borgholm snart (denna helg)? Det får du gärna skriva om! 😉

  Matmässigt … oj, vad svårt. Tema: hälsosam, men god, mat gärna för min del. Något salladsrecept eller extra god dressing vore kul! 🙂 (Det kan man ju alltid ha på sidan om till grillat, om man vill!)

 23. Vilken underbar tidning! Jag skulle vilja ha ett mattema på bra picnic-mat för barn, sånt som är bra att ha med till djurparker, nöjesfält mm . Gärna med varianter för allergiker. Har en tjej med mjölk och äggallergi så det är lite klurigt att äta gott och varierat ute (restaurangerna brukar oftast bara klara av korv och pommes elelr hamburgare), vilket gör att vi måste ta med oss mat lagad från grunden. Får oftast idétorka.
  Längtar efter inspiration!

 24. Jag skulle vilja se ett ”around the world”-tema.. där du lagar mat från olika länder alt världsdelar… ett tema som kan pågå under en längre tid… kanske ett land en gång i veckan eller varannan vecka 🙂 skulle vara spännande!

  alternativt bra studentmat… är själv i planeringstagen för en bekant där vi måste hålla nere budgeten något, skulle vara bra med lite bra tips där!

  Hälsningar Ida

 25. hej!!!!
  jag vill ha lite mer Amerikanskt som du berättade om till ditt bröllop…
  annorlunda festtema…. men oerhört roligt!!!

 26. Isabellas är ju bara så bra, klart jag vill vinna! Jag skulle vilja att du kör en ny sväng med tema rester, det är så användbart! Återanvändning av mat helt enkelt 🙂 Kram Anna

 27. Jag skulle vilja läsa om traditionell ölandsmat och traditionell mat från andra landskap. Gärna med recept men framför allt mycket bilder och inspiration (som du visserligen redan ger idag, tack!).

 28. Som mamma till en dotter med laktosintolerans skulle jag vilja ha recept och tips på somrig grillmat, som gärna också är glutenfri.

  Tack för en suverän blogg som gett oss många goda middagar 🙂

 29. Hej!
  Denna prenumeration skulle jag verkligen vinna. Skrev faktiskt ett inlägg om denna tidning, dagen innan premiären.
  Nå, nu till min önskan.

  Jag skulle vilja att ett tema var! ”Mat för Lata Varma dagar”- du vet när det är tokvarmt ute och inne. Man har ingen lust att stå vid spisen för länge, inte sätta på ugnen för att det blir ännu varmare inne då. Börjar bli lite trött på sin gamla vanliga pastasallad! Vore kul med tips för ”LATA VARMA DAGAR” För sådana dagar ska vi väl ha massor av i sommar?

  Kram Hemmafrun J

 30. Hejsan från ett varmt Texas! Jag skulle vilja ha reportage om frukostar och matlådor. Här i USA är det mycket packandes av matlådor, inte bara när barnen ska ut på utflykter utan mer eller mindre varje dag eftersom maten i skolorna är mer eller mindre bra och dessutom kostar en hel del pengar 😉

  – Anna

 31. Skulle vara kul med somrigt baktema. Alltså där du bakar med olika bär och frukter som tillhör sommaren som t.ex rabarber, blåbär, krusbär, hallon, jordgubbar m.m.

 32. Svamp, det är nog ett tema många skulle uppskatta!

  Nu tänker jag inte på köpta svampar, utan de som naturen skänker oss och som skogarna är fulla av (om man vet var…). Billigare kan det väl inte bli och samtidigt är man ute och går i friska luften 🙂 I skogen smakar också matsäcken jättegott!

  Kantareller, karljohan, fjällskivling, murklor, champinoner och vad de nur heter. Gud vad gott! Hur ser de ut, vad kan man göra med dom, vad måste man se upp med osv.

  Stuvningar, färska och torkade till såser, grilla kanske?

  Tror att de yngre idag (sorry 😉 ) inte är ute och plockar svamp så ofta för att redan deras föräldrar inte gjorde det…

  Det ska vi ta och ändra på tycker jag! Och skulle jag vinna: tidningen går till min kära syster i småland (där det finns mycket svamp) och inte hit till Fehmarn 🙂

 33. Hmm svårt du har med det mesta i din blogg.
  Men enkel och god mat som man kan laga utomhus.Både över öppen eld och i utomhusköket. Både vardagsmat och lite lyxigare för härliga middagsbjudningar i trädgården.

  Kram Anki

 34. Hej!
  Nu närmar sig sommaren med stormsteg, och förhoppningsvis får vi en riktigt varm och skön sommar. Men då är det inte längre lika lockande att ställa sig vid en varm spis och laga mat, så jag skulle hemskt gärna vilja få lite tips på kall mat. Både enkla vardagsvarianter och lite ”finare” som man kan bjuda sina nära och kära på!

  Mvh Linnea

 35. Hej 🙂 Jag vill gärna vara med och tävla!

  Exempel på mattema: Sommarbuffé, Kall soppa, Foliepaket på grillen, Hemmagjord glass, Välkomstdrink, ”Rullar”(t.ex. tunnbrödsrulle, laxrulle, omelettrulle).

  Tack för en inspirerande blogg!

 36. Jag vill ha ett tema med ekologisk närproducerad mat. Mat man kan laga av det som finns runt hörnet. Jag vill kunna läsa om vart det kommer, varför det får kallas ekologiskt, smakskillnaderna och givetvis vad man själv kan ta fram hemma.. Går det att odla gurka i köksfönstret? Örter i en gammal byrå som står utanför köksfönstret? Tomatplantor som klättrar längs fasaden? Kan man ringa till en bonde och köpa kött direkt därifrån? Vad ska man tänka på? Kan man köpa vilt från jägarna? När på året köper man vilka produkter? Vad är riskerna med opastöriserad mjölk? Ett tema frukost, lunch, middag på ett genomtänkt från grunden lagad mat för både den fattige och rike. Allt ska gynna natur, hälsa, miljö och våra älskade djur.
  Det skulle få munnen att vattnas och själen att älska.

 37. Tack för en bra och inspirerande blogg, med massa goda recept.

  Jag fastnade för tidningen Isabella av samma anledningar som dig, gillade blandning av mat, inredning och trädgård.

  Jag skulle i sommartider få tips på lätt sommarmat samt goda saker till grillen, förrätter, amerikanska godsaker, ex brunch eller andra läckerheter.

  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..