Grillade revbensspjäll med rostad potatissallad


Idag bjuder jag på en somrig grilltallrik med kryddiga revben och en kall rostad potatissallad, perfekt att packa ner i strandväskan eller picknick-korgen. Den rostade potatissalladen kan du förbereda på morgonen i god tid, och likaså revben som kan göras nån dag i förväg. Just sallader tycker jag passar utmärkt till grillade revbenen, både pastasallader, potatissallad, cole slaw eller en enkel fetaostsallad!

Nu ska ni få receptet på en supegod sallad med rostad potatis, blandat med massa krispig lök och grönsaker i en enkel vinegrette. Riktigt gott tillsammans med grillade revben med BBQ-glaze!



4 port
Rostad potatissallad :
1 kilo små färskpotatis

Dressing :

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
Salt & peppar

1 finhackad röd lök
1 gul finhackad knipplök
1 näven körsbärstomater (delade)
10 cm urkärnad, tärnad gurka

GÖR SÅHÄR :
Skrubba eller skala potatisen. Skär den i ca 1½ cm tjocka bitar och lägg på en ugnplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Strö över flingsalt, färsk rosmaring och svartpeppar. Blanda runt med händer. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30 min. Vänd runt efter halva tiden. Ta ut potatisen ur ugnen och lägg över i en skål. Häll på dressingen och vänd runt. Tillsätt sedan resten av lök och grönsaker när det svalnat.

4 port
Revbensspjällen :
2 kg tunna revben
Buljong att förkoka i
BBQ glaze till pensling på grillen

GÖR SÅHÄR :
Koka upp en buljong i en stor kastrull så revbenen får plats. Du kan använda fond, tärning eller om du har en hemmagjord buljong. Kött eller grönsaksbuljong funkar bra. Skiva ner nån morot och nån lök så får du lite extra smak. Låt revbenen sjuda, alltså småkoka ca 1 timme. Lägg sedan upp dom på en bricka och häll över BBQ glazen och sen ut på grillen. (Eller kör dom i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.) Pensla med glazen även under tiden de grillas. De behöver bara få en fin krispig grillyta för de är ju redan färdiglagade i buljongkoket.

BBQ glaze :
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen ungersk paprika
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastull. Koka upp och sänk värmen, låt den stå och småkoka ca 15 min. Häll glazen över revbenen och pensla gärna under grillningen också.

Till revben är det gott med just lite olika sallader så här kommer några tips!


Fetaostsallad i all sin enkelhet, tillsammas med en god baguette.


Till receptet >>


Prova även denna pasta/grillsallad med chili och oliver som ett gott tillbehör till grillade revben.


Till receptet >>


Eller en krämig variant på pastasallad som också passar bra till grillade revben.


Till receptet >>