ANNONS

Pavlova

/

Pavlova! Australiens nationaldessert, en riktigt läcker marängtårta! Frasigt och luftigt skal med riktigt seg och härlig maräng innuti, fylld med grädde, färska frukter och bär! Det är en billig tårta som förvisso ta lite tid med tanke på gräddning och att den måste få torka men otroligt enkel att svänga ihop och billig dessutom om man har en massa överblivna äggvitor.

Det här behöver du :
5 äggvitor
2½ dl strösocker
½ krm salt
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

GÖR SÅHÄR :


Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och även salt och fortsätta vispa tills smeten är fast och glansig. Blanda potatismjöl med vaniljsockret och rör ner, tillsätt vitvinsvinägern och vispa en liten stund till. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper med en liten tallrik, ca 20-25 cm i diameter. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspappret och forma den rund. Dra med en spatel upp kanter på marängen. Grädda i 1½ timme, först 225 grader när marängen precis ställs in, sänk sedan värmen direkt till 150 grader. När 1½ timme gått, stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat. Fyll med grädde och färska bär och frukter.


Glansig härlig marängsmet!


Klicka ut på en cirkel på bakplåtspapper.


Dra upp kanter runtom marängen med en spatel, som en liten vulkan! 😛


Efter gräddning och torkning blir det ett litet hålrum innaför väggarna, perfekt att fylla med grädde, frukt och bär!


En god, billig tårta som passar alldeles ypperligt om man har en massa äggvitor över!

28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00