Laxbakelser av äggrulle med färskostfyllning


Dessa små laxbakelser är grymt goda och jag får nog erkänna att jag gjorde dom lite väl ”höga”, det blev lite för mäktigt med äggrullen så stor. Jag skar hela rullen i tre bitar, men nästa gång får det bli sex bitar! En äggrulle kan man fylla med i princip vad som helst. Ibland gör jag en stor i långpanna, fyller med köttfärsås, rullar ihop, strör över ost och gratinerar i ugnen. En annan gång gjorde jag små tilltugg där jag fyllde rullen med färskost, babyspenat och knaperstekt bacon! Så det är bara fantasin som sätter gränser här och den kan ätas både varm och kall.

I dessa laxbakelser blev fyllningen en röra på philadelfiaost, majonäs, creme fraiche, gräslök, citron, salt och peppar… Supergott med en lite laxrosett på toppen!

6 bitar
Det här behöver du :
4 ägg
2 msk grädde
Salt

Fyllning :
2 msk philadelfiaost
1 msk creme fraiche
1 msk majonäs
1 näven finklippt gräslök
1 msk pressad citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Värm ugnen till 200 grader. Ta ett bakplåtspapper och vik till en rektangulär form, fäst hörnen med gem eller tejp. Formen ska vara ca 15*25cm om du inte har en ugnsform i den storleken vill säga. Bakplåtspappret behövs iallafall. Vispa ihop äggen med grädden och saltet. Häll smeten i formen och grädda ca 8 min tills den blivit ”fast” i konsistensen. Låt svalna på pappret något innan du lossar den. Bred sedan på fyllningen och rulla ihop. Skär i 6 bitar och servera med kallrökt laxrosett, citron och gräslök på toppen!


Busenkel förrätt som inte tar lång tid!

En annan variant på tilltugg/förrätt är denna med färskost, bacon & babyspenat


Till receptet >>

  1. WAOW vilken överraskning! Jag brukar kika in på din blogg då och då för att avnjuta dina underbara bilder. Själv äter jag dock LCHF så de flesta recept du bjuder på är inget för mig. Blev helt tagen när jag såg att du inte använde något mjöl till detta receptet. Underbart! Det här ska jag prova så fort jag har orken. Gud så gott det ser ut!

  2. Sanna skriver:

    Såå gott det ser ut,den där laxbakelsen ska jag nog prova till midsommarbuffen:)
    Kram Sanna

  3. Oj, så gott! Ska absolut spara detta recept för senare tillfälle!

  4. Emma skriver:

    Första gången jag lämnar en kommentar här, trots jag läst din blogg lääänge… Uppskattar verkligen din personliga blogg om mat, var bara tvungen att nämna det ;0) Kram em

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..