ANNONS

Budapestrulle, en solkysst klassiker

/

Den gamla klassiktern, budapestrullen tycker jag vi ska hylla lite extra nu lagom till påsken! Det är en riktig favorit och söt är den också! Detta recept med marsanpulver i marängsmeten gör att den bli sådär alldeles extra god dessutom!! Hela helgen har vi haft strålande sol, 18 grader i skuggan och passat på att vara ute och bara njuta av vårluften så mycket som möjligt, så vi har nog fått lite rosor på kinderna allt! Vad passar väl då bättre än en fikapaus på en träbänk ute i skogen, men en bit budapest och en kopp kaffe? 😉

Det här behöver du :
6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter

Fyllning + garnering :
3 dl vispgrädde (vispas)
1 burk mandariner i sockerlag
Smält choklad
Mandelspån
Florsocker

GÖR SÅHÄR :


Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter.

Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, vipsad grädde och en burk konserverade mandariner, spara några som är hela och fina till garnering. Rulla ihop, kantskär och garnera.


Att spritsa ut marängbotten gör den enkel att rulla ihop sen utan att spricka!


Fyllning med grädde och konserverade mandariner är på plats!


Garnera med smält choklad, mandeflarn, florsocker, gräddrosetter och mandariner!


En äkta solkysst vårtårta! 😛

32

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00