Pulled beef, en långdragen oxe!


Minns ni när jag lagade ”

Pulled pork” , en dragen gris?? Det här är faktiskt snäppet godare och med nötkött som är min favorit så blir det en mer rejäl köttsmak av det hela! Jag köpte en fin bit nötbog härom dan, det är en billig styckdel och finns alltsom oftast i charkdiskarna! Denna köttbit gnuggades med massa goda kryddor och stektes i ugnen igår söndag från kl 11:00 till ca 17:30 på ynka 100 grader. När man långsteker kött på så låg temperatur blir köttet så mört att det bara faller isär och är så otroligt saftigt så det är svårt att beskriva. Det är den enklaste rätt man kan laga, sköter sig helt sjäv trots att det tar några timmar, men köttet behöver inte kollas eller vändas, eller penslas! Vad man ska ha köttet till är bara fantasin som kan sätta stopp för. En god sallad, massa lök, en het salsa, lite pommes?! I pitabröd, serverat som kebab. Eller en fylld baguette med lite lite krispiga grönsaker. Till ris, pasta, potatismos, ja allt funkar!

Och det är så tokgott så har ni inte provat innan så råder jag er att göra det. Antingen ”

Pulled pork

”, eller som här ”Pulled beed”! 😉

4 port
Det här behöver du :
ca 600 gram nötbog
Kryddblandning
Ugnsform + bakplåtspapper

Stark chilismak, dra ner mängden chilisås om du vill ha mildare smak.
Kryddblandning :
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 finrivna vitlöksklyftor
3 msk American steakhouse seasoning *
2 msk D´Elidas chilisås
1 msk tomatpuré

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna. Stek i ugn, 100 grader, 6-8 timmar! That´s it!

Köttet sköter sig helt själv, behöver inte vändas eller penslas…

* Kryddan, American steakhouse innehåller :
Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.


Nötbogen har nu fått lite goda kryddor!


Täck med ett bakplåtspapper och tryck ner det runtom kanterna. Skutjs in i ugnen 6-8 timmar i 100 grader.


När du tagit ut köttet är det bara att dela, dra isär det med kniv och gaffel. Skyn som har bildats i formen häller du över köttet när allt är delat. Så blir det härligt saftigt och extra kryddigt!


Servera med en god sallad, pommes eller i pitabröd som kebab, eller fyll en god baguette! Bara fantasin som sätter gränser här!


Det här är utan tvekan bland det godaste som finns! 😉