ANNONS

Jamie Olivers beef sandwich!!

/


Snacka om rustik skogshuggar-macka alltså!! Det här var nog bland det godaste jag ätit i mitt liv! Fy tusan så gott! Eftersom jag i princip ÄR en smörgås, älskar smörgås, så har jag nu bestämt mig för att leva på just smörgås!! Haha! Nä! Var det förresten nån som såg programmet i onsdags kväll? ”Jamie Olivers 30 minute meals”?! Då såg ni förmodligen den här biff-mackan han gjorde! The ultimate beef sandwich!! Jag blev nästan gråtfärdig, satan va gott det såg ut alltså! Satt å memorerade allt i iPhonen samtidigt som jag försökte se vad han gjorde! Grymt, grymt, grymt säger bara!! Ikväll till fredagsmyset gjorde jag den, och det gick snabbt som attans, inget krångel, det här är riktigt snabbmat tycker jag! Nu ska jag delge er receptet förstås. Jag har inga direkta mått, utan allt sker på en höft sisådär och det är det som är sååå kul ju!! 😉

4 port
Det här behöver du :
Ett stort ciabattabröd
Olivolja
Pepparrotsvisp
Ruccola
250 nötkött (ryggbiff, rumpstek, entrecote mm)
Salsa

Biffen :
ca 250 gram entrecote använde jag (Rumpstek använde Jamie)
Salt & peppar
Olivolja
En näve färsk timjan

Krydda med salt & peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i grillpanna ca 1½ min/per för medium rare. Gör salsan direkt på skärbräda under tiden köttet steker. Lägg sedan upp köttbiten på skärbrädan ovanpå salsan och vänd runt. Låt vila.

Salsan :
1 näven grillad, inlagd röd paprika (finhacka/mosa)
1 knippe färsk persilja (finhacka)
Balsamvinäger
Olivolja
Svartpeppar
Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda direkt därpå med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar.
Låt biffen ligga och gotta till sig i salsan medans den vilar.

Och det sista…
Ringla över olivolja på brödet. Låt brödet bli varmt i grillpannan (med snittytan nedåt) under tiden köttet vilar. Bred sedan på pepparrotsvisp på botten av ciabattan. Lägg på ruccola så det täcker. Skär sedan biffen i tunna sneda skivor. Lägg upp på brödet. Ös över salsan och köttsaften från skräbrädan. På med locket och hugg en kniv i mitten så håller sig mackan på plats när den skärs upp.

Ciabatta + olivolja! Värm på i grillpannan efter du stekt köttet.

En fin bit entrecote. Här med salt & peppar, färsk timjan och olivolja.

Stek på i grillpanna, ca 1½ min per sida för medium rare. Stek på på en liten stund längre om du inte vill ha blodigt kött. Eftersom min gubbe inte vill ha blodigt så fick denna köttbit gå en stund till i pannan.

Salsan med grillad paprika och persilja. Hacka ihop!

Ringla över balsamvinäger och olivolja. Peppra!

Lägg det nystekta köttet direkt på salsan och vänd runt. Låt det sedan vila en stund.

Köttet uppskuret i tunna skivor.

Pepparrotsvisp på ciabattabrödet.

Massa krispig, pepprig ruccola!

Montera ihop med köttet och häll över all salsa och köttsaft från skärbrädan. På med locket!

En kniv i mitten av brödet håller det på plats när den ska skäras upp för servering.

Wooilaa! Smaklig måltid säger jag bara! 😛
33

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00