Jamie Olivers beef sandwich!!


Snacka om rustik skogshuggar-macka alltså!! Det här var nog bland det godaste jag ätit i mitt liv! Fy tusan så gott! Eftersom jag i princip ÄR en smörgås, älskar smörgås, så har jag nu bestämt mig för att leva på just smörgås!! Haha! Nä! Var det förresten nån som såg programmet i onsdags kväll? ”Jamie Olivers 30 minute meals”?! Då såg ni förmodligen den här biff-mackan han gjorde! The ultimate beef sandwich!! Jag blev nästan gråtfärdig, satan va gott det såg ut alltså! Satt å memorerade allt i iPhonen samtidigt som jag försökte se vad han gjorde! Grymt, grymt, grymt säger bara!! Ikväll till fredagsmyset gjorde jag den, och det gick snabbt som attans, inget krångel, det här är riktigt snabbmat tycker jag! Nu ska jag delge er receptet förstås. Jag har inga direkta mått, utan allt sker på en höft sisådär och det är det som är sååå kul ju!! 😉

4 port
Det här behöver du :
Ett stort ciabattabröd
Olivolja
Pepparrotsvisp
Ruccola
250 nötkött (ryggbiff, rumpstek, entrecote mm)
Salsa

Biffen :
ca 250 gram entrecote använde jag (Rumpstek använde Jamie)
Salt & peppar
Olivolja
En näve färsk timjan

Krydda med salt & peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i grillpanna ca 1½ min/per för medium rare. Gör salsan direkt på skärbräda under tiden köttet steker. Lägg sedan upp köttbiten på skärbrädan ovanpå salsan och vänd runt. Låt vila.

Salsan :
1 näven grillad, inlagd röd paprika (finhacka/mosa)
1 knippe färsk persilja (finhacka)
Balsamvinäger
Olivolja
Svartpeppar
Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda direkt därpå med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar.
Låt biffen ligga och gotta till sig i salsan medans den vilar.

Och det sista…
Ringla över olivolja på brödet. Låt brödet bli varmt i grillpannan (med snittytan nedåt) under tiden köttet vilar. Bred sedan på pepparrotsvisp på botten av ciabattan. Lägg på ruccola så det täcker. Skär sedan biffen i tunna sneda skivor. Lägg upp på brödet. Ös över salsan och köttsaften från skräbrädan. På med locket och hugg en kniv i mitten så håller sig mackan på plats när den skärs upp.

Ciabatta + olivolja! Värm på i grillpannan efter du stekt köttet.

En fin bit entrecote. Här med salt & peppar, färsk timjan och olivolja.

Stek på i grillpanna, ca 1½ min per sida för medium rare. Stek på på en liten stund längre om du inte vill ha blodigt kött. Eftersom min gubbe inte vill ha blodigt så fick denna köttbit gå en stund till i pannan.

Salsan med grillad paprika och persilja. Hacka ihop!

Ringla över balsamvinäger och olivolja. Peppra!

Lägg det nystekta köttet direkt på salsan och vänd runt. Låt det sedan vila en stund.

Köttet uppskuret i tunna skivor.

Pepparrotsvisp på ciabattabrödet.

Massa krispig, pepprig ruccola!

Montera ihop med köttet och häll över all salsa och köttsaft från skärbrädan. På med locket!

En kniv i mitten av brödet håller det på plats när den ska skäras upp för servering.

Wooilaa! Smaklig måltid säger jag bara! 😛
 1. carina skriver:

  Ser otroligt gott ut! Ska testa att göra mackan ikväll:) Tack snälla för receptet.

 2. Sjukt god macka! Gjorde också denna. Länkade till dig, hoppas det är ok.

 3. Nina skriver:

  Gaah, det där ser ju vansinnigt gott ut. MÅSTE vekligen testas…

 4. Maggan skriver:

  Underbar macka! Detta måste testas, men var du uppmärksam även under resten av programmet? Jag såg det men kommer inte riktigt ihåg hur han gjorde potatisen, den såg också jättegod ut! Tackar för en underbar och inspirerande sida, testade dina helstekta, frysta kycklingar i helgen, blev toppen!!

 5. Anette!
  Härligt!! Kul att du provade! 🙂

  Anna!
  Nej, nej, man orkar absolut inte en hel sån här macka själv. Vi var fyra stycken som åt och blev tokmätta! 😉
  /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..