ANNONS

Pasta carbonara

/

Pasta-time!! De var länge sen nu! Måste ju delge er mitt recept på pasta carbonara som bara är såååå goood!! En riktigt god carbonara kräver förutom pasta ett rimmat/saltat fläskkött, det kräver sin parmesanost, ett par äggulor och pastavatten och sist men inte minst massor med svartpeppar! Då är jag nöjd! Sen kan jag konstla till det lite hur som haver beroende på dagshumör men just detta är grunden i mitt recept! När jag konstlar till det kan jag antingen tillsätt frysta gröna ärtor, vitlök, en skvätt grädde, en bit grönmögelost eller till och med champinjoner men detta recept ni fårnui är det allra godaste, här kommer det :

En panna, räcker till 4 port
Det här behöver du :
4 port kokt pasta (jag använder oftast Barilla bavette)
200-230 gram rimmat sidfläsk eller 2 pkt bacon
150 gram riven parmesanost
2 äggulor
Nymalen grov, svartpeppar
2-4 dl vatten från pastakoket

GÖR SÅHÄR :


Skär fläsket, eller bacon i små strimlor/tärningar. Fräs på och knaperstek det i stekpannan. Häll upp på en tallrik med hushållspapper och låt fettet rinna av. Slå bort fettet från stekpannan och diska ur den.

Ställ stekpanna på spisen igen med en liten klick smör i, värm upp på medelvärme. Koka pastan och lyft över den till stekpannan när den är al dente. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Tillsätt baconet och dra ett par rejäla varv med svartpepparkvarnen. Rör om och tillsätt osten och äggulorna. Stäng av värmen. Fortsätt röra och späd med lite mer pastavatten så får du en härligt krämig carbonara. Servera genast med lite extra parmesan på toppen!


Pastan är nu i stekpannan och får blandas runt med fläsk/bacon och massor av svartpeppar!


Rör ner äggulorna och parmesanosten. Stäng av värmen på plattan. Tillsätt lite pastavatten och du har en riktigt god, krämig carbonara på ett litet kick!


Servera genast, smaklig måltid!

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00