ANNONS

Färsbiffspanna med enbär i gräddsås

/


Här kommer ett busenkelt tips vad du kan göra med lite köttfärs! Har man inte tid eller lust att stå och rulla köttbullar eller forma biffar så är detta ett bra tips! Gör en jättebiff direkt i stekpannan, dela den i fyra delar. Stek alla fyra på varje sida och slå sedan på en sås som får puttra i en liten stund! Visp så har du middagen klar! Servera enligt lchf, eller med ris, pasta, potatis. Enligt husman tycker jag man ska ha kokt potatis, pressgurka, lingon och kokta morötter. Och självklart åkte det ner en burk champinjoner i pannan på slutet också! 😉 Kan ju bara inte låta bli…

Det här behöver du :
800 – 1000 gram köttfärs (blandfärs)
2 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med samtliga övriga ingredienser. Forma hela smeten till en stor rund boll och lägg på en fuktig skärbräda. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner färsen. Platta ut den mot kanterna ordentligt för den krymper sen när det steks. Dela biffen i fyra delar, stek alla fyra på varje sida så de får fin färg. Rör ner ingredienserna till såsen och låt allt få småputtra ca 10 min.

Sås :
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 tsk torkade enbär (stöt i mortel)
1 msk svartvinbärsgéle
Salt & peppar
ev. maizenamjöl + vatten till redning
(en burk champinjoner)

GÖR SÅHÄR :
Slå på buljong, grädde och soya direkt i stekpannan. Mortla enbären och strö över. Smaksätt såsen med svartvinbärsgéle och låt puttra ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt såsen för tjockare konsistens.


Färsbiff i panna, så enkelt och så gott!


Stek på bägge sidor av alla fyra biffar, slå sen på såsen så kan de stå en stund och gotta ihop sig!


Variera kryddningen efter egen smak och tycke! 😛

15
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00