ANNONS

Vegetarisk lasagne med grymt god ”låtsas-köttfärssås”!

/

Kvällens middag! En vegetarisk lasagne med en grymt god köttfärssås utan köttfärs, vad kallar man en sån sås egentligen?! Vegosås? Låtsasköttfärssås?! Vegoköttfärssås, eller?!? Jag tillagar den ungefär som när jag gör en vanlig köttfärssås men byter ut färsen mot riven rotselleri och riven morot. Idag hade jag även i riven zucchini. Den här passar naturligtvis också bra  till pasta som den är. Ni måste bara prova!!

Ulrica & Johanna! Ni va väldigt snabba där! Visst var det lasagneplattor som fattades! Ni får varsin ”Puss-Plopp”-påse och så skickar jag med en liten överraskning till er bägge också! Maila mig eran adress är ni snälla! kryddburken@telia.com

Malin-Magdalena, du får också en ”surprise” på posten, för du gissade ju först rätt på VEGETARISKT lasagne! 😉

Det här behöver du :
100 gram rotselleri
1 morötter
½ zucchini
1 röd sweet snack paprika
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3msk ketchup
1 tsk D´Elidas chilisås
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
Salt & nymalen vitpeppar

1 förp färska lasagneplattor
Bechamelsås, se recept nedan
ca 100 grav riven parmesanost

GÖR SÅHÄR :


Skölj, skala och riv rotselleri och morötter grovt. Skölj zucchini och riv grovt.

Finhacka vitlök och strimla paprika. Fräs på allt i en het stekpanna med i lite olja. Tillsätt tomatpurén, ketchup och chilisås. Rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör ner. Tillsätt buljongen och grädden. Sänk värmen 0ch låtsåsen koka ihop ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Varva färska lasagneplattor med såsen, och bechamelsås. Avsluta med lasagneplatta samt massor med ricen parmesan och resten av bechamelsåsen. Gratinera i 220 grader ca 30 – 35 min.

Bechamelsås : 
50 gram smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
100 gram riven lagrad ost
½ krm malen muskotnöt (riv på zestjärnet)
2 äggulor (kan uteslutas)
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Smula ner eller riv ner osten på slutet och sänk värmen. Låt osten smälta in. Riv över lite muskotnöt, och salt & vitpeppar. Rör ner äggulorna sist av allt. Smaka av.

31

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00