Fläsklägg, steg för steg…


Ni har hört namnet, ni har sett dom ligga där i charkdisken. Ni har också hört talas om ”fläsklägg med rotmos” men tycker kanske det låter gammalmodigt och är sånt som gamla människor äter! Rotmos kanske inte heller låter lockande… So what! Ge upp fördomarna och lyssna noga! Äldre människor tycker om fläsklägg, de gör dom, helt sant – dom älskar de! Man åt det ofta förr i tiden för det är ett billigt kött som du får ut både en och två måltider av, dessutom tog man bättre tillvara på andra slaktdelar än fläskfilé och kotlett än vad man gör idag! Jag återkommer till de längre ner. Mattradition är till för att bevaras därför tar jag upp detta på Kryddburken så ni kan laga de godaste fläsklägg till familjen och sedan föra det vidare till era barn och nästa generation osv osv! Fiffigt va, inte sant?

Ni fullärda kan sluta läsa här, och istället tala om för resterande hur vansinnigt gott det är med fläsklägg! Salt, mört & saftigt kött, helt otroligt gott och smakrikt som bara smälter i munnen och får smaklökarna att dansa zumba! 😉

Ni kanske backar av utseendet när ni står där framför köttdisken? En avhuggen stor bit grisben med skinn å hela fadderullan!  Det är nu när ni står däroch tittar storögt som ni ska ta ett kliv framåt, lyft upp förpackningen från disken, känn på den, titta på den. Bli inte vettskrämd och tro inte att ”där finns ju inget kött att äta”… Tänk inte stekta skivor eller hel fläskfilé i ugn! Rensa bort tankarna om de vanligaste köttbitarna ni oftast slänger ner i kundvagnen. Detta mina vänner, det är delikatess på hög nivå! Jag vet att ni fortfarande inte litar på min övertygelse…

Rimmat fläsklägg säljs i alla våra vanliga mataffärer till väldigt humana priser, för att inte säga extremt ekonomiska och prisvärda! Gå inte förbi dom! Nonchalera inte. Bli lite nyfiken istället! Va sjutton e de där?? Köttet annonseras ofta som billigt och det går faktiskt åt som smör när rimmat fläsklägg säljs för 29:90 kr/kg! Va ute i god tid före den pigga pensionärsrundan (alltså innan kl 11.00!!) så har du också chansen att få en bit!  KÖP NU HEM FLÄSKLÄGGET FÖR SJUTTON!

”Jaha ja, jovisst, tjena!??” säger du tyst för dig själv när du väl hemma står och packar upp matkassarna. Och nu då?? Hallå?? Ska den skivas å stekas? Salta & peppra eller? Skinnet och fettet börjar jag iallafall med att skära bort, för de ska man väl inte äta??! Eller hur fan gör man då?? I samma sekund som ilskan över förvirringen stiger så ångrar du dig att du la ner de där fläsklägget som jag nu propsat på dig att köpa! Förlåt då! Men se och lär, för nu kör vi på allvar! Övertalningsteknik a la Kryddburk går nu över i fas 2!

Här kommer en enkel steg-för-steg beskrivning av hur du tillagar rimmat fläsklägg! Det är enklare än att steka pannkakor! Ja, jag vet att ni fortfarande inte tror mig så därför måste jag ju bevisa det i både ord och bild!

Here we go!


Rimmat fläsklägg! Såhär ser det ut!


För att du lättare ska kunna koka en stor blir fläsklägg som här på ca 1,8 kilo är det himla fiffigt om lägget är delat. Detta kan du be personalen i charken om, om du inte vill eller kan göra det själv.


Skölj av lägget under rinnande vatten. Lägg det i en stor kastrull. Fyll på med rotfrukter och lök, gärna massor med vitlök och nån örtkvist om du har det hemma. Vitpeppar, ett lagerblad och ca 1msk salt har jag i också. Det är alltså inte hela världen om du inte har morötter, eller palsternacka, eller gul lök. Det går lika bra med röd lök, purjolök, palsternacka eller inte palsternacka. Örtkvist eller inte örtkvist! Man tar vad som finns hemma såklart! Jag har använt en stor palsternacka, 3 små rödlök, 3 stora vitlök, 2 morötter, 3 kvistar färsk rosmarin, 1 tsk vitpepparkorn och 1 msk grovt salt. Du behöver bara skära rotfrukter och lök grovt. Vitlöken kan du bara dela på mitten och pressa till med knivbladet.

Fyll kastrullen med vatten, det behöver inte täcka lägget helt eftersom det ska koka med locket på. Koka upp och sänk sedan värmen rejält. Jag brukar koka på 1:an på vanlig spisplatta. De ska endast sjuda. Och det är 3 timmar som gäller. Ja, de går fint med 2½ timme också men kolla köttet med kniv och gaffel. Lossnar köttet lätt från benen och ser mört och trådigt ut så är det klart.

Du behöver inte bry dig om nån stektermometer eller gradantal här. Vi kokar köttet på låg värme i flera timmar och då får vi ett garanterat mört, saftigt och gott kött! När köttet är klart, tar du kastrullen av plattan och om det är som nu, vinter och nån minusgrad lämpar det sig alldeles särskilt att ställa ut hela kastrullen med lock på farstubron eller verandan. Låt det stå 1 timme och vila i spadet. Ta sen in kastrullen och ta upp köttet på en skärbräda.

Buljongen
Sila buljongen från rotfrukter och lök. Häll tillbaka i kastrullen och koka ner (reducera) tills hälften av vätskan återstår. Även här ska det inte stormkoka. Ni som använder vedeldas spis, (som vi) kan ställa kastrullen därpå och låta koka ner under kvällen, det tar nån timme men sköter sig ju helt själv.

Buljongen ska du spara. Antingen fryser du ner i iskuber och använder till såser, eller så späder du den med vatten och du har en ljuvligt god buljong att fylla termosen med en solig februaridag när ni ska på utflykt. Den gör sig också himla bra som bas i en soppa, eller att koka rotmoset i. Du behöver bara smaka på en tesked så förstår du vad jag menar. Vilka otroliga smakegenskaper denna buljong har. Slå för guds skull inte ut den i slasken bara. Buljongen håller sig 5-7 dagar i kylskåpet, eller så fryser du in den och då kan du räkna med en hållbarhet på ca 3 mån.

Fett bra tips :
Ett tips är att låta buljongen stå i kylen över natten. Då flyter fettet upp till ytan och du kan plocka bort det som en stelnad ”kaka” fett och ge till fåglarna. Därmed får du också en längre hållbarhet på buljongen när du fryser den eftersom den inte innehåller lika mycket fett så då kan du räkna med 5-6 mån hållbarhet istället.


Här har vi hela härligheten och jag kan riktigt se hur ni nu sitter och rynkar på näsan!  Men vet ni vad?! Tänk bara på musslor, dom är inte så särskilt bildsköna dom heller men inuti varje mussla finns en skimrande pärla, värd sin vikt i guld! 😛


Det är nu själva arbetet börjar med köttet. Se till att det har fått svalna av ordentligt så det går att hantera. Du ska använda händerna och en vass kniv. Men mest händerna… Plasthandskar är helt okej för den som vill!

3 högar
Börja med att ta bort skinn/fett. Lossa sedan köttet från benen och lägg kött i en hög och ben i en hög. Sen lägger du fett och brosk mm som du inte vill äta i en tredje hög.

Hög 1 med ben får du tyvärr lägga på komposten dom har gjort sitt och tillfört bra med kalcium till buljongen, tack och hej! Har ni hund och tänker att benen kan väl hunden få gnaga på, glöm inte den gyllende regeln

”Alla F-ben såsom fisk, fågel, fläsk skall inte ges till hundar, eftersom det kan flisa sig och bli vasst i magen” .

Ben från nöt och vilt går däremot utmärkt att slänga åt hunden!

Högen med kött är till er! Högen med fett, brosk mm. kan ni finhacka och ge till katt/hund ovanpå torrfoder eller slå in i ett tunt nät till fåglarna därute. Så har alla fått sitt. Inte slänga nåt, förutom benen.

Köttet kan du skrapa lätt med knivbladet för att få bort överflödigt fett.


När allt kött är rensat, pressa det lätt mellan tummen och pekfingret eller med knivbladet mot skärbrädan så det blir mer finfördelat och trådigt. Detta är naturligvis en smaksak. Jag tycker det blir godast så iallfall!


Slå på ett par skedar av buljongen och NU kära vänner är det klart!! Nu kan du använda detta salta, möra fina kött till rotmos, till pålägg, till bakad potatis, till lapskojs, till en kall röra med färskost, till ärtsoppa, eller som tilltugg till en kall öl på fredagkvällen! Inget slår ett riktigt fint mört kött från fläsklägg.


Ikväll bjöd jag maken på en god smörgås med fläsklägg, sötstark senap och skivad rödlök. Det var himmelsk gott sa han!

Ett pålägg för 29:90 kr/kg som smakar bättre än de industritillverkade pressade ”rökta” vacumskinkorna för 199kr/kg, ja då förstår ni att detta är både godare och mer ekonomiskt. Jag hoppas ni har fått lite inspiration till att nån gång prova tillaga fläsklägg, då är min önskan uppfylld! 😛

 • Vi kan alltså konstatera att vi både fått ett gott kött att använda till middag eller som pålägg.
 • Vi har fått en god, mustig buljong till soppa, grytor, såser mm.
 • Vi har gett fåglarna mat och kanske även matat katten och drygat ut hundskålen.
 • Vi har tagit tillvara på en stor del av sånt kött som vanligt folk rynkar på näsan åt.
 • Vi kan luta oss tillbaka, se stolta ut och njuta av god mat med gott samvete!

Inte illa pinkat va!? 😉  

 1. Jag har testat laga fläsklägg en gång ska ärligt sägas. Jag gjorde det för jag hade så goda minnen av det. Men det blev inte särskilt bra. Jag läste nu detta noggrannt, vartenda ord läste jag och bannemig jag SKA köpa fläsklägg o göra igen, för SKAM den som ger sig! Fy tusan va gott det låter och ser ut! TACK FÖR DITT INLÄGG! Får se hur lång tid det dröjer innan jag lagar fläsklägg… Inte så länge får vi hoppas! Kram Anna

 2. Ja just det, glömde skriva att katterna fick äta upp fläskläggen sist jag gjorde, vi åt det inte ens själva… Min man smakade inte ens, så illa var det… Men jag slängde i allafall inte o katterna blev glada 😉

 3. Fläsklägg är så otroligt gott, mycket godare och smakrikare än vilken filé som helst. Visst det tar lite tid men, det sägs att vi svenskar tillbringar 3 timmar framför teven (och hur mycket är det inte framför datorn?) och ca 1 timme vid spisen i bästa fall. Gör tvärtom och för vårat svenska matarv vidare åt barnen, familjen och vänner. Annars dör den ut. Detta inlägg var underbart och hoppas fler vågar sig på att laga denna underbara rätt.

 4. Älskar fläsklägg men resten av familjen tvärvägrar äta det trots mina tappra övertalningsförsök, skyller på att dom inte förstår bättre 😉

 5. åååååh!!!
  Det är ju såååååå gott!!! Minns när jag fyllde 14 eller 15 o mamma frågade vad jag ville ha till middag. Mitt snabba svar var rotmos o fläsklägg på annandag jul =)

  Har dock aldrig tillagat det själv, men jag tror att jag får göra ett försök snart! =) Tack!

  Lotta

 6. Har frysen full med köttsoppa. Och den är såklart fylld med bitar av fläsklägg. Svärmor lärde mig sist hon var här. Mums vad gott!
  Skåning som jag är (men bor i Sthlm) så är jag van vid att man använder allt på grisen.. Tyvärr är det lätt att bli ”lat” och vilja att maten ska lagas på max 1 timme.
  Kul att du la ut recept, nu kanske det blir lite mer soppa. =)

 7. Ärtsoppa, glöm inte ärtsoppa. Detta är det bästa köttet någonsin till ärtsoppa.

  Åhh, nu måste jag köpa fläsklägg och koka ärtsoppa, typixt! Jag som skulle göra broccolipaj imorgon…

 8. Vad roligt tips! Jag är själv en sån som helst köper de ”lätta” bitarna som jag vet hur jag ska hantera. Men jag älskar ju att laga mat och göra långkok så det här ska jag verkligen testa. Det känns så mycket lättare efter en sån här genomgång så jag tar gärna emot fler tips på liknande klassiker =)

 9. Toppen med ordentlig genomgång av hur man gör. Letat sporadiskt efter ett riktigt bra recept i flera år men nu är nästan så man svänger förbi affären redan idag =)

 10. Hmmm, fläsklägg är supergott, tänker också dock på ärtsoppa främst.
  Har du något bra recept på ärtsoppa med fläsklägg? Köttet har ju längre koktid än ärtorna.. hur ska man göra då? Koka fläsklägget på sidan och sedan lägga i eller? Hittar inget bra recept på nätet.
  Ett mycket bra inlägg, fram för flera sådana!

 11. Du har fått mig bli sugen på fläsklägg ska kolla efter det på ica och testa. Den där mackan med senap ser oerhört smaskig ut……i din familj skulle man gärna vilja bo så god mat som du verkar att göra kram marie

 12. Vilket härligt inlägg, Linda! Du ät en sann inspiratör. Jag älskar fläsklägg till rotmos. Mmmm, så gott det är! Jag har aldrig gjort det själv utan smakar bara mammas goda. Men nu när du beskriver det så bra så får jag väl ge mig på att prova. :mile:

 13. Jeanette!

  Japps, koka köttet för sig och använd buljongen till soppan, tillsätt köttet i småbitar när ärtsoppan är klar! Extra smart är att köttet hinner svalna så du inte bränner fingrarna när du grejar med det.

 14. Mums, rotmos och fläsklägg. Det hade vi förra veckan. Bland det bästa vi vet. Av buljongen blev det den goda rotsakssoppan från Din blogg, med jättestark korv som jag köpte på vår lilla köttbod här på orten. Mums, det kan knappast bli bättre.

 15. Kan man verkligen ge salt fett till småfåglar? När jag var knatte för typ 100 år sedan så fick jag två levande påskkycklingar som ngn tokig blomsteraffärsinnehavare sålde utöver blommor den påsken. Mina föräldrar gav dem något som vi tror var för salt och de tvärdog på ett par dagar. Båda två. Efter det så har jag iaf fått för mig att om man ger fåglarna mat av den typen så skall den vara ”naturell”.
  Kanske finns någon som vet mer?

 16. Både jag och kidsen (två tonårskillar) gillar fläsklägg!
  Det tråkiga är bara att det är svårt att få tag på riktigt fin fläslägg som på bilden,enda som fanns var nån nätad grej som inte alls var samma sak som en riktig lägg. Nu bor vi dock på ett ställe där det finns affärer med lite större utbud!:-)


 17. Va roligt att höra att små många tycker om fläsklägg och fick lite inspiration! 😛
  Jeanette!
  Jag gör lite annorlunda än vad Emma gör, men det spelar ju egentligen ingen roll. Soppan smakar visserligen MER om du kokar ärtorna tillsammans med lägget men som Emma säger så är det varmt att pilla bort köttet sen!
  Jag brukar först blötlägga ärtorna till ärtsoppa över natten eller minst 6 timmar. Sen kokar jag både ärtor och fläsklägg i samma gryta. Låter det få koka upp, skummar av. Tillsätter sen gul lök och kryddor. Sjuder alltihopa tills köttet är mört och ärtorna hänger me och håller sig fina ändå! Sen plockar jag upp lägget o benar ur köttet och lägger ner i soppan igen.

  Stefan!
  Hmm… Det var en bra fråga. De har jag faktiskt inte tänkt på, men de fåglar vi har häromkring äter de gladeligen utan att kolavippa iaf. Men kanske är småfåglar, (nykläckta) känsligare?
  /Linda

 18. Håller med om att fläsklägg ät jättegott men det är faktiskt inte vidare ekonomiskt. Av 1,8 kg får man inte kvar så mycket kött. Ben, fett och skinnet väger en himla massa.

 19. Jag och min familj (man och 2 barn) ÄLSKAR fläsklägg !! För barnens skull äter vi alltid potatismos till. Det bästa av allt -jag känner mig som en riktig husmor när fläskläggen är på G ;)..

 20. Vilket superbra inlägg! Jag älskar rotmos men gör det nästan aldrig eftersom jag inte har lyckats med fläskläggen till, men nu ska jag absolut pröva igen. Kanon med steg-för-stegguiden! Tack 🙂

 21. Tjena alla matfreak.

  Härligt att läsa om goda ”gamla” recepturer som nästan fallit glömska hos gemene man. Et sätt som nästan oxå har fallit i glömska är användandet av den hederliga tryckkokaren som gör små underverk i dessa långkoksrecept.0m du nu råkar vara ägare till en sådan mackapär så gör den jobbet till dej på ca 45 min.
  Du som är intresserad av denna metod bör skaffa dej en bok som heter TRYCKKOKA MATEN av Anna-Britta Ståhl en bok att rek.
  Tro nu inte att denna apparat är livsfarlig för det är den inte utan en hjälpreda i köket som är ovärderlig i köket. En riktig ”måstegrej” i nutider. Om du inte har en så kolla på loppisar där man ibland stöter på dem för en liten slant kolla bara så den är uptodate. En ny kostar 8oo- 2000 kr ber. på strl. Väl investerade stålar.

  Lycka till

  ”cyberfaffa”

 22. Jag bör tillägga att när du köper fläsklägg så ska du ha lite koll för det är en otrolig skillnad på fram och baklägg. Ett vant öga ser skillnad för framläggen är nästan endast ben (i 80% är det framlägg du köper). Fråga i charkdisken. Be dem gärna nästa gång att märka ut vilket det är, fram el bak, då blir dom som regel jätteglada,men det är bara att stå på sej,du är kund som är medveten och har den rätten på din sida. Det är en sak som vi alla konsumenter borde använda oss av ATT FRÅGA vad är det jag köper.

 23. Anna eftersom du inte har några omdöme sen tidigare så tror jag du kommer att få ”vacka” den, bara för hållbarhetens skull.

  Men jag har försökt att hjälpa dej och lagt ut den på facebook

  Lycka till.

 24. Jag skriver under fläskläggsupproret utan att tveka!
  En underbar styckningsdetalj.
  Mitt tips (om man har en ugn med timer):
  Sätt ugnen på 80 grader.
  Lägg fläsklägget i en stekgryta med Kryddburkens attiraljer (morot, lök, vitlök, vitpepparkorn osv.) och BOMBA grytan med rosmarinkvistar,
  50 cl öl (gärna Ale)
  Ett par deciliter Ginger Ale
  och fyll på med lite vatten.
  In med grytan i ugnen och ställ timern på 15(!) timmar.
  Ta ur fläsklägget, låt svalna och ”rensa upp” köttet.
  Reducera ner buljongen i grytan.
  Sila och red av med grädde.
  Stoppa tillbaks köttet i grytan så att det blir varmt.
  Du har nu en helt sagolik rosmarin-fläskläggryta. Servera den med ris eller kokt potatis.
  Ytterlikare ett tips på kokt potatis till denna rätt:
  Koka potatis som vanligt.
  Ånga av så att allt vatten dunstar samtidigt som du skakar om grytan ganska kraftigt.
  Potatisen blir då lite härligt rustik och uppluckrad på ytan. Kläm då ner lite citron och ringla lite olivolja over potatisen och skaka om lite.
  Fläsklägggrytan med denna potatis är himlen på jorden!

  Jag tror att vi, i Sverige, kämpar lite med just ordet Fläsklägg. Det låter nog helt enkelt inte bra i folks öron. Men det är som sagt dags för ett uppror!
  Tänk istället att du befinner dig ett nas medelhavsland och får ”Rosemary leg of pork with lemon potatoes”.

  TACK Kryddburken för att du slår ett slag för underbara väsentligheter.
  Får man kanske även requesta ett inlägg om Oxkind, vilket jag verkligen önskar att folk fick upp ögonen för, så KANSKE, kanske det kan komma att finnas i köttdisken i framtiden…

 25. Det var det första jag åt i Sverige när jag var hemma för ett par veckor sedan efter att inte varit i Sverige på typ fem år…

  Fläsklägg och rotmos är bland det godaste som finns och speciellt den saltade, kokta varianten som vi äter i Sverige, eftersom den Tyska som görs i ugn är mycket torrare och kommer ju så klart inte med rotmos…

 26. Testade detta idag och det blev gott. Dock så fick jag en mörkare och lite gråare färg på köttet. Enda skillnaden är egentligen att jag använde fläsklägg som inte var rimmat. Nån som vet om det kan spela någon roll för färgen?

 27. Underbara tips ni kommer med, Roffekock, de va lärorikt! Och Matvraket, det där lät grymt spännande!

  Jonas!
  Den rosa färgen på rimmat kött kommer från saltpetern som används vid rimmning. Det bevaras köttets rosa färg och samtidigt konserverar.
  /Linda

 28. Då får jag rimma fläskläggen nästa gång, så att de får samma fina och aptitliga färg.

  Ville också bara säga att jag kokade rotfrukterna till rotmoset i buljongen (lite utspätt) och hade bara i en klick smör sedan. Det blev lätt det godaste rotmoset jag någonsin ätit. Även min 16-månaders dotter rensade sin tallrik under glada tillrop…

 29. Nu har jag varit o köpt fläsklägg för första gången i mitt liv, ska bli spännande o smaka av. Har nu kokat 2 timmar så det närmar sig. Tack för inspirerande recept Linda.
  Kram Nettan

 30. Hej! Vilket bra recept! Jag bor i Frankrike där fläsklägg anses vara en delikatess. Här serveras det med surkål, lite syrlig och helt kollapsad, och det är vansinnigt gott. Med stark fransk senap.
  Något annat som är gott till är gröna linser kokta i buljong. När linserna blivit mjuka (15-20 min beroende på hur gamla de är) och fortfarande är varma slår man en senapsvinägrett med finhackad rödlök över. Rör om och låt det hela svalna. Det ser inte så roligt ut, men det är väldigt gott. Om man inte har ork att laga till fläsklägg kan man helt enkelt steka bacon till. Antingen bitar som man strör över linserna i sin skål. Eller -roligare – stek baconskivorna hela och servera dem som stora chips att äta med händerna. Ett gott bröd därtill och – voila – en finfin förrätt.

 31. Jag lagar ofta fläsklägg då det är en av mina absoluta favoriträtter.
  I stort sett gör jag enligt ditt förfarande ovan, men jag brukar skölja läggen i kallt vatten och sedan låta endast läggen koka upp i rikligt med vatten. I någon minut får det stormkoka innan jag sköljer av den på nytt, slår ut vattnet och diskar ur grytan.

  Härefter fyller jag grytan med friskt vatten, läggen, kryddor och allt man tycker passar bra som smakbärare.

 32. Hej,
  Helt underbart skrivet. TACK!!!
  Har köppt en ekologisk gris som ligger i frysen och försöker ta tillvara allt googlade in mig hit imorgon skall det tillagas griskött här hos mig!!
  På vedspis som det mesta görs här hos oss.
  Ha en fin kväll/Gela

 33. Synnerligen gott!
  Och det är inte så jobbigt eller tidskrävande om man använder tryckkokare!
  En sorgligt bortglömd detalj i nutidens kök!

 34. Skitsnack …fläsklägg finns ALLTID i köttdisken här i Skåne…gott är det dock köper jag rimmat sk. Fläsklägg när jag är nere i Malmö och handlar till firman , förpackningarna brukar ligga mellan 3-5 kilo nästan inget fett o ingen svål godaste köttet som finns, lätt att dela ner i 1kg förp för att ha i frysen vid behov. Dock blir kilopriset en tia mer men inget spill.

 35. Brukar fynda fläsklägg ibland när det är löjligt billigt.. 10kr/kg betalade jag sist..

  De som klagar på att det blir så mycket ”skräp”: ÄT ”skräpet” (svålen och fettet).. Av de 4kg jag kokade blev det kring 2kg (3 portioner) ätbart, så kiloproset blev också helt ok..

 36. Hej på er!
  Möjligt en dum fråga! men kan man göra det i en stekpåse i ugnen, om någon har gjort detta så kan ni dela med er hur ni gjorde och vad ni
  använde för ett recept :-).
  Fläsklägg är super gott men tyvärr är det många år sen den rätten serverades på mitt matbord men det skall jag ändra på i dagarna nu.

 37. Jättegott men jag skulle nog saltat lite mer. Första gången jag prövade laga fläsklägg. Har börjat lära mig långkokets förtjänster…

 38. Toppen! Gillar din filosofi! 🙂
  Mitt enda argument är att topp-fettet skulle ges till fåglarna. Jovisst ska de få mat också, men just sådant här stelnat fett sparar jag, från vilket kött som helst, i frysen och använder till ungsrostade potatis eller rotfrukter.
  Kommer absolut att börja följa din blogg, verkar som vi har liknande matfilosofier. Like, like, like!
  Har precis öppnat min blogg men du är välkommen att kika in! 🙂

  1. Tack Lena för fin kommentar! Du har så rätt i att fett kan sparar för att steka potatis i bland annat. Jag brukar spara fett från buljonger jag kokar, speciellt kycklingfett är gott till potatis.
   Ska kika in på din sida, ha en fin dag!
   /Linda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..