Chokladtårta till alla hjärtan!


Grattis till er mina fina underbara läsare idag på Alla hjärtans dag!! Här får ni ett ljuvligt recept på en dundergod chokladtårta, fullproppad med choklad & härlig vaniljkräm!  Ha nu en toppenfin dag allihopa!

*TIPS!
Denna chokladtårta är väldigt ”chokladig” med betoning på vuxen-choklad! Vill du ha den lite snällare i smaken, kanske till barnkalas eller så, byt ut den mörka chokladen mot en ljus marabou! 😉

Choklad tårtbotten :
200 gram mörk choklad
200 gram smör
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3 ägg

GÖR SÅHÄR :


Bryt chokladen i en skål och tillsätt smöret. Värm i micron och rör om så all chokladen smälter. (det går också att värma över vatten). Låt chokladen svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i chokladssmeten och blanda väl. När allt är blandat rör kraftigt så du får en riktigt fin, slät smet. Smörj en ugnsfast form. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Grädda i 175 grader ca 35-40 min. Låt kakan svalna något i formen innan du vänder den upp och ner på ett bakplåtspapper. Dela den i två lager. Fyll med vaniljkräm. Spritsa chokladkräm ovanpå.

Vaniljkräm : 
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1½ dl strösocker
4 äggulor
1½dl maizenamjöl
50 gram rumsvarmt smör 

GÖR SÅHÄR :
Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner i mjölken. Låt koka upp. Vispa med elvisp, strösocker, äggulor och maizenamjöl. Häll sakta ner mjölken i äggsmeten, vispa, vispa, vispa! Slå nu tillbaka vaniljsåsen i kastrullen och värm på väldigt låg värme. Den får absolut inte koka. När såsen tjocknat dra av från plattan och häll över såsen i en kall skål. Tillsätt smöret och rör om väl.

Frosting/Chokladkräm :
120 gram smält choklad
150 gram rumsvarmt smör
160 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa smöret med elvisp så det blir luftigt. Tillsätt florsockret & vaniljsockret lite i taget samtidigt som du vispar. Häll sist ner den smälta chokladen och vispa hela krämen slät och luftig. Fyll en spritspåse och spritsa på tårtan!


Ljuvlig chokladsmet… 😛


Färdiggräddad!


Magic moment! 😉


Jo, den lossnade!


Delad i ett lager och fylld med vaniljkräm. Nu ska vi spritsa!


Tårtan är klar!!

38
0

Får jag fresta lite inför alla hjärtans dag??


Alla härtans dag med familjemys, god mat och kanske något sött?? Tänkte ger er lite tips på just det där lilla söta för en gångs skull! Jag har två sjuklingar här hemma att ta hand om, en med ryggskott och en liten förkyld sessa så jag får pyssla om dom extra mycket imorgon! 😉 Vad vi ska äta har jag inte riktigt bestämt ännu men tårtan är uttänkt i huvudet och jag har börjat med lite små förberedelser ikväll!

Har ni smidigt några planer inför morgondagen då?


Sommarkaka med jordgubbar & hallon >>


Päronpaj med marängtäcke >>


Maräng & Ananas stubbe >>


Choklad & marängtårta >>


Zuleikatårta >>
Trevlig kväll!

11
0

Sol, varm choklad, renskinn & äggmackor…


Vilken otroligt  härlig & solig vinterdag vi haft idag!! Strålande solsken och ingen blåst. En sån där liten detalj som kan få humöret på topp en helt vanlig februari-lördag! Vi packade bilen och drog på utflykt på vår lilla ö idag efter Jolines ridlektion var slut! Så mysigt och rogivande att bara vara, tillsammans!! Smutta på rykande het choklad, mumsa på stekta äggmackor, känna renskinnet knastra mot snön, och solen som värmer ens ansikte! Energi-tanka kallas det visst! 😉 Fler såna här dagar tack!!


Ingen riktig vinterutflykt utan ett renskinn! Så e de!! 😛


Nyfikna och pratglada hästar gjorde oss sällskap!12
0