Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel!


I förra veckan fick ni tips på vad man kunde använda parmesanost till och då bakade jag goda

scones med parmesan och soltorkade tomater

! Idag ska ni få lite inspiration till denna otroligt goda rätt Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel! Jag serverade den med tunna spagetti och en hemkokt tomatsås och hela familjen jublade!! Jisses så gott! Ni bara måste prova!! Som ni ser så är det inte ett dugg krångligt, så se till att få med fläskschnitzel och parmesanost från affären nästa gång!

(funkar naturligtvis med kyckling också)

Jag kan se att ni verkligen är på hugget vad gäller tävlingar nu också, och ni får snart ytterligare en chans att prova lyckan och givetvis är det parmesan som står på prispallen! 😛

4 port
Det här behöver du :
4 fläskschnitzlar
4 ägg
4 dl finriven parmesan (jag använde Zeta grana padano 20 mån)
ca 1½ dl vetemjöl
Salt &  nymalen svartpeppar

* Beräkna 1 ägg + 1 dl finriven parmesan per skiva du ska panera

GÖR SÅHÄR :


Riv parmesan och vispa ihop med äggen i en skål. Banka ut fläskschnitzlarna något med en köttklubba, de ska vara lite mindre än en halv centimeter tjocka.

Torka dom torra med hushållspapper, klappa in salta och peppar på bägge sidorna. Vänd dom lätt i vetemjöl och pudra av överflödigt. Doppa sedan i ägg och ostsmeten och stek på medelvärme i rikligt med olja och en klick smör för smakens skull. Stek till en fin gyllene yta. Servera med pasta och en riktigt god, hemkokt tomatsås!


Grana padano 20 mån. Smaken är fyllig och kraftig och gör sig riktigt bra till just panering.


Banka ut schnitzlarna.


Vispa ihop ägg och finriven parmesan.


Vänd schnitzlarna i vetemjöl och skaka av innan du doppar dom i paneringen.


Se till att ha pannan förvärmd så du kan lägga i direkt efter du doppat dom.


Stek i rikligt med olja och lite smör på medelvärme.


Servera med en riktigt god tomatsås och tunna spagetti!

Inlägg i samarbete med Zeta parmesanost