Vinn kryddor från Kryddknallen


Nu är det tävlingsdax igen och denna gång fyller vi på skafferiet med lite goda kryddor tänkte jag! Kryddorna kommer från nätbutiken

kryddknallen

, där du hittar både rena kryddor, kryddmixer, strössel och tårtpynt, marinader och mycket annat! För att vara med i utlottningen ska du göra följande :

Svara på dessa två frågor i kommentarsfältet
Svaren hittar du www.kryddknallen.se. Lämna ditt svar senast lördag den 12:e februari. Glöm inte att uppge en giltig epostadress.

Vilka kryddor ingår i :

1) Fiskkryddan i kvarnburk? resp.

2) Kebabkryddan på burk?

Vad vinner man?

  • 1:a pris : 5 valfria kryddburkar och 5 valfri kryddpåsar
  • 2:a pris : 4 valfria kryddburkar och 4 valfri kryddpåsar
  • 3:e pris : 3 valfria kryddburkar och 3 valfri kryddpåsar

I samarbete med

www.kryddknallen.se

302
0

Citronbakad torsk med hackat ägg, & skagenmajonäs


Idag blev det torsk till söndagsmiddag här hemma! Jag ugnsbakade filéerna ihoprullade med flingsalt, vitpeppar och massa citronskivor. Till de kokt potatis, kokta hackade ägg och så vispade jag ihop en otroligt god majonäs med fiskkrydda skagen! Att nåt så enkelt kan bli så gott alltså!! Imorgon blir det tävling här på burken, och det handlar faktiskt just om kryddor som ni kan vinna! 😉 Så håll utkik då!

Det här behöver du :
800 gram torksfilé
smör till formen
Flingsalt
Vitpeppar
3 citroner

GÖR SÅHÄR :
Använd färska eller upptinade torskfiléer. Smörj en ugnsfast form. Rulla ihop filéerna och lägg i formen. Strö över flingsalt och vitpeppar. Skär citronerna i skivor och lägg lite huller om buller. Stek i ugn ca 25 min i 175 grader.

Skagenmajonäs :
1 äggula
1 kork vitvinsvinäger
2 tsk fiskkrydda skagen (Kryddknallen)
2 dl rapsolja
ev. en skvätt mjölk
Pressad citron efter tycke o smak

GÖR SÅHÄR :
Ta fram ingredienserna till majonäsen i god tid så de hinner bli rumstempererade. Knäck ägget och separera vitan och gulan. Endast äggulan skall användas nu. (Spara äggvitan till maräng etc. Går bra att frysa in). Blanda ihop äggula, vinäger och kryddan i en skål. Vispa med ballongvisp eller elvisp. Tillsätt oljan, en droppe i taget tills majonäsen fått tjockare konsistens, sen kan du hälla på i en stråle.

Smaka av och pressa ner lite citron. Ev, salt och peppar. Ställ majonäsen i kylen, kryddorna behöver mogna lite i den och du kan ev. behöva späda majonäsen med lite mjölk efter att den fått stå till sig nån timme. Vispa den då bara lätt med handvisp till en slät konsistens. Servera till fisk.


Fiskkrydda skagen, en riktig höjdare att smaksätta majonäs med. Innehåller ;  Salt, persilja, paprika, peppar, senap, vitlök, lök, antioxidationsmedel (citronsyra), solrosolja.

Läs mer här >>

9
0

Godaste fyllningen till semlor!!


Några av er har skrivit o undrat angående fyllningen till mina semlor. Jag gör ju inte som man

ska

om man säger så… 😉 Jag tycker inte om när det är en stor klump, eller ännu värre en 1 cm tjock skiva av mandelmassa i semlan… Köpesemlor är också så otroligt torra och porösa och smakar mest luft!

Jag vill också att en semla inte ska vara så sötsliskig med enbart mandelmassa och dessutom innehålla en del av inkråmet från bullarna i fyllningen. Sen ska den vara krämig och liksom förgylla semlan lite med både smak och saftighet från konsistensen! Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna!

Hur fyller du dina hembakade semlor??Fyllning som räcker till 14-16 st normalstora semlor


Fyllning :


Inkråm från hälften av bullarna (ca 1 msk/bulle)


2-3 dl ovispad grädde (beror på hur fast/lös fyllning du vill ha)


250 gram riven odense marsipan (köp, på rulle. Går bra att frysa in om det blir över.)


½ tsk vaniljsocker


4-5 dl grädde (vispas)

GÖR SÅHÄR :
Ta ur inkråmet ur bullarna. Använd hälften till fyllning. Resten kan användas som fyllning i tex. arraksbollar. Frys in, eller torka till kaksmulor. Mosa inkråmet med grädde och riv ner marsipanen. Jag föredrar marsipan före mandelmassa, det blir mycket godare! Å så en liten gnutta vaniljsocker (½tsk). Blanda väl och fyll bullarna. (Glöm inte lite fyllning uppepå kanten också så den inte blir torr) Vispa grädden och spritsa. Tryck ut hjärtan av locken med pepparkaksform eller skär i  trianglar. Pudra över florsocker som sista garnityr före servering.


Inkråmet med ovsipad grädde och riven marsipan, å så en gnutta vaniljsocker… Glöm inte de! 😛


En krämig fyllning som verkligen smakar MER, gör semlorna bra mycket godare än köpesemlor med torr mandelmassa!


Mängden grädde går ju naturligvis att justera när man äter! Inte sant? Ett litet lock är godare än ett stort som blivit torrt och tråkigt. Dessa små hjärtan har jag tryckt ut med pepparkaksform. Och det finns ju massor av andra former dessutom, eller gör en klassiskt liten trekant bara!

20
84