ANNONS

Godaste fyllningen till semlor!!

/


Några av er har skrivit o undrat angående fyllningen till mina semlor. Jag gör ju inte som man ska om man säger så… 😉 Jag tycker inte om när det är en stor klump, eller ännu värre en 1 cm tjock skiva av mandelmassa i semlan… Köpesemlor är också så otroligt torra och porösa och smakar mest luft!

Jag vill också att en semla inte ska vara så sötsliskig med enbart mandelmassa och dessutom innehålla en del av inkråmet från bullarna i fyllningen. Sen ska den vara krämig och liksom förgylla semlan lite med både smak och saftighet från konsistensen! Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna!

Hur fyller du dina hembakade semlor??

Fyllning som räcker till 14-16 st normalstora semlor
Fyllning :
Inkråm från hälften av bullarna (ca 1 msk/bulle)
2-3 dl ovispad grädde (beror på hur fast/lös fyllning du vill ha)
250 gram riven odense marsipan (köp, på rulle. Går bra att frysa in om det blir över.)
½ tsk vaniljsocker
4-5 dl grädde (vispas)

GÖR SÅHÄR :
Ta ur inkråmet ur bullarna. Använd hälften till fyllning. Resten kan användas som fyllning i tex. arraksbollar. Frys in, eller torka till kaksmulor. Mosa inkråmet med grädde och riv ner marsipanen. Jag föredrar marsipan före mandelmassa, det blir mycket godare! Å så en liten gnutta vaniljsocker (½tsk). Blanda väl och fyll bullarna. (Glöm inte lite fyllning uppepå kanten också så den inte blir torr) Vispa grädden och spritsa. Tryck ut hjärtan av locken med pepparkaksform eller skär i  trianglar. Pudra över florsocker som sista garnityr före servering.


Inkråmet med ovsipad grädde och riven marsipan, å så en gnutta vaniljsocker… Glöm inte de! 😛


En krämig fyllning som verkligen smakar MER, gör semlorna bra mycket godare än köpesemlor med torr mandelmassa!


Mängden grädde går ju naturligvis att justera när man äter! Inte sant? Ett litet lock är godare än ett stort som blivit torrt och tråkigt. Dessa små hjärtan har jag tryckt ut med pepparkaksform. Och det finns ju massor av andra former dessutom, eller gör en klassiskt liten trekant bara!

20
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00