ANNONS

Röd tomat & linssoppa med parmesan scones

/

Letar man efter en god soppa, vill eller behöver laga billig mat då och då, eller kanske dryga ut en kött/kycklinggryta? Ja, då är linser de enda rätta! Det är så fullkomligt komplett liksom. God smak, sväller och fyller ut, mättar och är nyttigt! Denna enkla soppa är byggd på tomatkross

(Mutti såklart),

en god buljong, lök och kryddor och linser förstås!Till och med de mest oerfarna klarar av att koka upp den soppa, de lovar jag!


Variera gärna innehåll efter vad du har i kylskåpet, lök, vitlök kan bytas mot purjo, salladslök eller uteslutas helt. Grönsaksbuljongen kan bytas mot kött eller kycklingbuljong. En morot, lite selleri kan du tillsätta om du känner för de och runda av smaken med en skvätt grädde eller creme fraiche är inte heller så tokigt! Ta vad som finns, smaka dig fram och laga denna soppa både som billig vardagsmat och som lite finare förrätt med ett gott bröd! Smaken är ”storhelg”! Kram på er! 😉

Det här behöver du :


1 gul lök


1 röd lök


½ solo vitlök


½ färsk chilifrukt (röd spansk peppar)


1 burk mutti tomatkross


2 tärningar Knorr grönsaksbuljong


6 dl vatten


2 dl röda linser


2 krm nymalen svartpeppar


Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :

Finhacka gul lök, röd lök, vitlök & chili. Fräs på i en kastrull med en klick smör tills löken blivit mjuk och genomskinlig. Slå på tomatkross. Tillsätt buljongtärningarna, vattnet och svartpeppar och låt soppan koka upp. Sänk värmen. Skölj och tillsätt linserna. Låt soppa småputtra 10-12 min. Smaka av med trocomare örtsalt. Servera med ett gott bröd.
Härligt, god puttrande linssoppa! Billigt och bara sååå gott!


Ett gott bröd, eller som här

parmesan scones

förhöjer vilken soppa som helst! 😉

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00