Bakad potatis med tonfiskröra


När lilltjompan och jag e hemma själva brukar vi passa på att göra några bakpotatis för det tycker inte Nicke om! Och inte tonfisk heller så vi slog två flugor i en smäll! 😉 Jag som älskar allt vad potatis heter äter mer än gärna bakpotatis både till grillat och till några goda röror bara som dom är! Joline är inte sen att haka på och allt vad röror heter tycker hon ju om så vi tog sista tonfiskburken idag och rörde ihop en helt gudomligt god röra med creme fraiche, hackad rödlök, koka hackade ägg och massor av citronpeppar!

Denna röra har jag gjort många gånger innan men då till rostat bröd, till kall pastasallad eller som fyllning i en god baguette med sallad. Och nu till bakpotatis, så känn hur möjligheterna verkligen tornar upp sig och rör nu ihop detta och prova för det är bara såååå gott alltså! Det blir mycket röra över så en rostad brödskiva lite senare ikväll kanske… 😉

Det här behöver du :


3 kokta ägg (inte hårdkokta, utan lite mjuk/rinnig gula)


2 rödlök


1 burk creme fraiche


1 burk tonfisk i vatten (Abba´s)


Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Nagga potatisen med gaffel och baka den i ugnen på 200 grader ca 1-1½ timme beroende på storlek. Känn med en sticka så den är helt klar.  (man kan fuska med micron, då tar det ca 10 min, men blir inte alls lika gott som ”bakad” utan mer ”kokt”… Se bara till att nagga potatisen med gaffel ordentligt annars får du potatismos i hela microvågsugnen).

Röran :

Koka äggen, gulan ska va lite mjuk, eller lös om man föredrar det. Då blir det desto godare! Låt dom kallna och finhacka under tiden rödlök riktigt smått. Rör ihop med creme fraiche. Skala och finhacka äggen och rör ner tillsammans med tonfisken.

(Häll av vattnet innan)

Smaka av med citronpeppar, snåla inte! Plasta och ställ i kylen sålänge. Håller sig 3 dagar i kylskåp.
Godaste tonfiskröran ever!! Glöm alla trista färdiga baguetter med tonfiskröra, detta är helt galet gott och går inte ens att jämföra!


God och enkel lunch!


Mmmm….

Fler röror till bakad potatis…


Kyckling/Bacon >>

  //

Lax

  // 

Bacon/Philadelfiaost