Snabb & enkel vinegrette till vardags!


Brukar ni dressa salladen med en god vinegrette? Ni köper väl inte dom där färdigblandade på påse hoppas jag? Detta är sååå mycket godare!!

Detta är ett busenkelt men väldigt gott recept på en vinegrette till vardags, bara att skaka ihop! Ställ fram på bordet och låt var o en ta så mycket den själv vill ha! Tar den slut så skakar du ihop en ny på 1 minut!

Jag gillar denna med lite dijonsenap i, det ger en mustig smak med god syra, å sen är det självklart bara att krydda på med salt peppar, örtkryddor eller vad man nu vill ha. Basen jag alltid går efter är iallafall olja, vinäger och dijonsenap. Sen kan man alltid smaksätta med lite pressad vitlök, citron, rosmarin, timjan mm mm. Allt efter säsong, men denna är som sagt basic och något jag tycker alla borde ha på middagsbordet, det piffar upp en trist isbergssallad alla gånger! 😉

Det här behöver du :


1 dl olivolja


2 msk vitvinsvinäger


1 msk dijonsenap


1 tsk torkade örtkryddor (te x. Herbes de Provence)


½-1 tsk salt


½ tsk svartpeppar


En liten gnutta socker

GÖR SÅHÄR :
Häll alla ingredienserna i en flaska med tätslutande kork. Skaka om! Förvara i kylskåp. Lång hållbarhet.