ANNONS

Saftiga limpor utan jäsning!

/

Baka bröd utan jäsning med minimal arbetsinsats och slippa en massa disk passade mig ypperligt idag! Dessa filmjölkslimpor rörs ihop i en bunke, hälls direkt i formar och sen direkt in i ugnen! Och det blir sååå otroligt gott och saftigt! Perfekt när brödet är slut hemma… 😉 Filmjölkslimpor finns i oändliga varianter, jag brukar ha lingon eller rivna morötter i mina, idag provade jag med ett par bananer också och det blev himla gott och håller ju brödet saftigt länge! Jag hade velat ha hasselnötter i, men de hade jag inga så jag tog mandel och det passade bra de också. Det är med andra ord ett bröd som är väldigt lätt att experimentera med! Prova, om du inte redan gjort de!

1 avlång brödform + en rund springform (eller 2 avlånga, eller 2 runda)
Det här behöver du :
14 dl mjöl (jag blandar hej vilt av olika sorter jag har hemma, idag blev det vetemjöl, fint lantmjöl, grahamsmjöl)
1 dl havregryn
2 dl vetegroddar
200 gram mandel
2 msk bikarbonat
½ tsk salt1 liter filmjölk el. yoghurt


4 dl lingonsylt


3 bananer

GÖR SÅHÄR :
Använd en stor bunke och blanda ner alla mjölsorter och resten av de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken, lingonsylt o mosade bananer och rör om ordentligt. Häll upp smeten i smorda brödformar. (Man behöver inte skiva banan och lägga uppepå om man inte vill, jag trodde dom skulle torka fint, men dom blev lite lätt ”kletiga” istället…. 😉 ) Avlånga brödformar eller runda springformar spelar ingen roll. Formarna behöver endast smöras, inte bröas. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.


Hela bitar av mandel gör brödet riktigt gott och knaprigt!


Riktigt saftigt!


Det här limporna tar minimalt med tid att baka, och bara att röra ihop o sen in i ugnen! Himla smidigt! 😛

Prova också filmjölkslimpa med morötter :


…eller Jolines lingonmuffins med fullkorn :


13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00