Cheesecake, en frusen & glassig dessert


God fortsättning på er!! Har ni haft ett fint nyår? Ätit god mat?

Här på ön har vi firat i liten skala, bara jag, Nicke & Joline! Faktiskt himla skönt och mysig har vi haft. Vi har ätit god mat, dansat & sjungit karaoke, fast inte på riktigt ändå. Joline fick ett stativ med mikrofon i julklapp så både mamman och pappan har nu dammat av stämbanden till både Elvis, Belinda Carlisle, Gyllene tider och en massa annat vi hittade i cdskåpet! 😛 Sen skålade vi med pommac, tände en brasa ute och tittade på raketer!!

Jag ska självklart ge er recepten på vår lilla 3-rätters så först ut har vi desserten som vara va sååå in i bombens god så jag är tvungen att börja med den!

Det är inte ofta jag gör cheesecake, kanske därför det är så gott! Jag är ju själv inte sååå tokförtjust i just desserter som ni vet, men detta är riktigt gott, inte sötslikskigt, och inte geléigt, dallrigt eller puddinglikt… 😉 Och med all fräsch frukt blir det ett extra plus också!

Det här behöver du :


10 digestivekex


30 gram smält smör

smet 1 :
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker

smet 2 :
3 äggvitor
3 dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i en rund springform. Tryck ut allt slätt och fint.

Rör ihop smet 1; äggulor med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål.

Blanda sedan mset 2; äggvitor och grädde i  en annan skål och vispa till ungefär samma konsistens som när du ska spritsa grädde.

Rör sedan ner smeten med äggulorna och blanda försiktigt med en slickepott.

Fördela smeten i springformen. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med smular av digestive och färsk frukt.