Cheesecake, en frusen & glassig dessert


God fortsättning på er!! Har ni haft ett fint nyår? Ätit god mat?

Här på ön har vi firat i liten skala, bara jag, Nicke & Joline! Faktiskt himla skönt och mysig har vi haft. Vi har ätit god mat, dansat & sjungit karaoke, fast inte på riktigt ändå. Joline fick ett stativ med mikrofon i julklapp så både mamman och pappan har nu dammat av stämbanden till både Elvis, Belinda Carlisle, Gyllene tider och en massa annat vi hittade i cdskåpet! 😛 Sen skålade vi med pommac, tände en brasa ute och tittade på raketer!!

Jag ska självklart ge er recepten på vår lilla 3-rätters så först ut har vi desserten som vara va sååå in i bombens god så jag är tvungen att börja med den!

Det är inte ofta jag gör cheesecake, kanske därför det är så gott! Jag är ju själv inte sååå tokförtjust i just desserter som ni vet, men detta är riktigt gott, inte sötslikskigt, och inte geléigt, dallrigt eller puddinglikt… 😉 Och med all fräsch frukt blir det ett extra plus också!

Det här behöver du :
10 digestivekex
30 gram smält smör

smet 1 :
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker

smet 2 :
3 äggvitor
3 dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i en rund springform. Tryck ut allt slätt och fint.

Rör ihop smet 1; äggulor med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål.

Blanda sedan mset 2; äggvitor och grädde i  en annan skål och vispa till ungefär samma konsistens som när du ska spritsa grädde.

Rör sedan ner smeten med äggulorna och blanda försiktigt med en slickepott.

Fördela smeten i springformen. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med smular av digestive och färsk frukt.

  1. Soffi skriver:

    kan man göra den och låta den stå nått dygn eller 2 i frysen??

  2. Verkligen supergod, testade att göra den till vår trerättersmiddag igår. Sååå uppskattad, tack för att du delar med dig av alla dina underbara recept och bilder

  3. medin skriver:

    Ohh gud va gott det ser ut! Jag norpar mer än gärna det receptet och testar det i helgen! 🙂 Fin blogg!

  4. Ida skriver:

    Såå god den ser ut, måste provas snart! jag fick i uppdrag att göra efterrätten till nyårsfirandet så jag provade din chokladtårta med maräng, riscrisp mm. kanon gott blev det! Önskar Er en god fortsättning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..