Läckra snittar till nyårsmenyn


Läckra små drinktilltugg, snittar, munsbitar… Dessa är grymt goda och väldigt enkla att fixa till! Ett litet tips till nyårsmenyn som en liten förrätt eller drinktilltugg!

Jag skulle ju ha hunnit fixa detta inlägg lite tidigare idag hade jag tänkt, men dagen har sett ut som följande : Morgonstök & frukost, sen parkerade vi oss i badrummet vilket resulterade i ett skinande badrum, glänsande duschväggar, nyrakade ben, (inte barnens då) nyklippta tånaglar, duschade o fina barn, håret är tonat på både mig o Joline och nu är vi bara sååå fina allihopa! Hann med en liten rensning i sminkskåpet också!

Sen stökade vi ihop lite rostade mackor till lunch, himla påhittig mat-mamma där! O lite senare en köttfärssås, riven ost, en god sallad och spagetti till kvällsmat. Svärmor kom över på middagen o lite julklappsutdelning blev det igen! 😛 Fick ett superfint, plättjärn, ett sånt där i gjutjärn för småplättar. Så morgondagens lunch med kidsen är redan spikad och klar! Sen har vi myst lite i soffan ikväll innan den ena efter den andra trillade i säng.

Bara nattugglan vaken som vanligt!!

Hoho!! 😛 Jo, så nu först kom jag på att jag skulle fixa lite goda tips på tilltugg till nyåret också och i kylen fanns en najadlax, en kruka dill, massa citron o sen letade jag min in längst bak och hittade en oöppnad ask philadelfiaost som inte hade gått ut än! Pumpernickel har jag alltid hemma för att snabbt kunna sno ihop något gott så detta var vad jag fick ihop ikväll…

Snittarna står nu på ett fat i kylen och kära maken får ta med sig dom  till jobbet imorgonbitti, kanske kan bidra med lite nyårsstämning bland alla flyttgubbar till morgonfikat?! 😉 Jag har redan provsmakat en och det var riktigt gott kan jag lova! Hoppas nu gubbarna gillar dessa och att även ni provar om ni tyckte det lät gott!

10 st små pumpernickel med philadelfiaröra & lax
Det här behöver du :
10 st runda små pumpernickel (finns att köpa i vacumförp. i mataffären)
½ ask philadelfiaost (naturell)
½ kruka dill (finklippt)
1 msk creme fraiche
några droppar pressad citron
Salt & peppar
2 msk löjrom
10 tunna skivor najadlax ( = gravad + kallrökt lax, men det går lika bra med enbart gravad)

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop philadelfiaosten med dill, creme fraiche, salt och peppar och några droppar citron. Blanda försiktigt ihop med löjromen så inte dom små äggen spricker! Fyll en spritspåse och spritsa ut krämen på 10 st pumpernickel. Toppa med en tunn skiva najad (el. gravad) lax. Garnera med citronskivor och dill!


Philadelfiaost, en matsked creme fraiche, 2 matskedar löjrom och en ½ kruka dill! Salt, peppar o lite pressad citron!


Röres ihop till en kräm! Fyll nu en spritspåse och spritsa ut lite mer än en femkrona på varje liten pumpernickel!


Ungefär såhär!


Toppa med en liten rosett av najad lax!


Flytta över på ett fint fat!


Garnera mellanrummen med citronskivor! Precis före servering är det också himla fint med nån dillkvist här o där!


Vad tror ni? Låter det som ett gott tilltugg till nyårsmenyn kanske?