ANNONS

Äppelkompott med pepparkaksgrädde

/


Här kommer en läcker dessert som du svänger ihop på nolltid. Den är dessutom väldigt billig. Variera efter årstid med andra frukter eller bär. Här doftar det av julens smaker med en härlig äppelkompott stekt i lite smör och pudrat med farinsocker som fåt karamelliseras. En klick grädde med krossad pepparkaka sätter sista piffen för en julig dessert! 😛

4 port
Det här behöver du :
6 röda juläpplen
3 msk farinsocker
1-2 tsk kanel
1½ dl grädde
pepparkakor

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena och skär dom i tärningar. Smält lite smör i stekpannan och lägg i äppeltärningarna. Pudra över farinsocker och kanel, sänk värmen. Låt kompotten få puttra ihop så sockret karamelliseras något och äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Häll upp i glas, blanda vispad grädde med krossade pepparkakor. Toppa med grädden och en pepparkaka! 😛


Karamell-äpplen på gång…

17
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00