Äppelkompott med pepparkaksgrädde


Här kommer en läcker dessert som du svänger ihop på nolltid. Den är dessutom väldigt billig. Variera efter årstid med andra frukter eller bär. Här doftar det av julens smaker med en härlig äppelkompott stekt i lite smör och pudrat med farinsocker som fåt karamelliseras. En klick grädde med krossad pepparkaka sätter sista piffen för en julig dessert! 😛

4 port
Det här behöver du :
6 röda juläpplen
3 msk farinsocker
1-2 tsk kanel
1½ dl grädde
pepparkakor

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena och skär dom i tärningar. Smält lite smör i stekpannan och lägg i äppeltärningarna. Pudra över farinsocker och kanel, sänk värmen. Låt kompotten få puttra ihop så sockret karamelliseras något och äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Häll upp i glas, blanda vispad grädde med krossade pepparkakor. Toppa med grädden och en pepparkaka! 😛


Karamell-äpplen på gång…

 1. Alltså, ny favorit!! Har gjort den två gånger den senaste veckan. Perfekt att bjuda på eller att bara äta som vardagsefterätt. Jag bytte farinsockret mot muscovadosocker och hade förutom lite äpplen också i mandarin. Tack för tipset!

 2. Felicia skriver:

  smaskens! Det vill jag gärna prova någon gång. 🙂

 3. genialisk kombination, äpple och pepparkakor, hör gärna av dig om du vill lägga in den här artikeln på Blogzine

  1. Martina J!
   Kompotten är lika god varm som kall, det är smaken som får avgöra! 😉 Jag serverade den något ljummen!
   /Linda

 4. Anna skriver:

  Ser gott och juligt ut! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..