Vit Tobleronemousse


Tycker du om vit choklad?? Vit toblerone är snäppet bättre! Finns inget sött som tilltalar mig som vit choklad gör! Ibland kan den vita tobleronen va svår att få tag på om man inte är på kryssning eller har tillgång till taxfree, men faktiskt så säljer Netto den i påsar med mini-toblerone då och då, så håll utkik. Denna mousse är barnsligt enkel så någon bildserie behövs inte här. Vispa grädden löst, smält chokladen, rör ner ett ägg och blanda ihop med grädden! That´s it!

6 små portionsglas
Det här behöver du :
150 g vit toblerone
1 ägg
1½ dl vispgrädde

GÖR SÅHÄR :
Hacka tobleronen grovt och lägg i en skål. Smält i micron på låg värme så den inte blir bränd. Ta ut skålen och rör om då och då. Tillsätt ägget i chokladen och rör runt. Låt gärna svalna en liten stund.Vispa grädden, ganska löst. Vänd ner i choklad & äggblandningen, försiktigt för vi vill ha luft kvar i moussen. Häll upp i portionsglas eller låt vara kvar i skålen. Ställ kallt i kylskåp minst 3 timmar. Servera med riven vit toblerone över, (potatisskalaren) eller skeda upp moussen med två varma matskedar till fin ”ägg”.


Vit toblerone, den bästa av alla vita choklader!

  1. Humle skriver:

    nom nom nom

  2. Antonia skriver:

    Jättefint blev det! Har faktiskt också gjort något mkt liknande, men till slut föredrar jag nog ändå bara chokladen som den är=)

  3. FINI skriver:

    Ojojoj! ja som älskar vit choklad….

  4. Jag snor det här receptet..rakt av. Helgens gäster kommer nog inte att bli besvikna..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..