ANNONS
Integritet på Tailsweep

Räkcocktail i tunnbrödskorgar

/

80-tals klassikern som aldrig tycks gå ur tiden! Enkel att variera och piffa upp med nya smaker, upplägg och dekor! Räkcocktail i egen hög person! En förrättsklassiker som är svår att motstå. Den här har jag ”piffat” upp med lite mango och hemmagjord majonäs smaksatt med chili! Serverat i tunnbrödskorgar och lite piff på toppen så är denna förrätt en riktig schlager! Sen att jag inte gillar räkor är en annan femma, men jag fick en utmaning idag av min kära make som jag var tvungen att anta! Berättar mer om det senare… 😉

4 port
Det här behöver du :
4 st njalla mjuka tunnbröd
4 muggar

Sås :
2 dl hemmagjord majonäsmed chili (se recept nedan)
2 msk creme fraiche
2 tsk ketchup
½ dl mjölk

ca 2 dl
Hemmagjord majonäs  med chili :
1 äggula
1 tsk dijonsenap
½ tsk vitvinsvinäger
3-5 droppar D´Elidas chilisås
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 dl rapsolja

GÖR SÅHÄR :


Vänd ner ner alla ingredienserna utom oljan i en skål. Tänk på att alla ingredienser bör ha rumstemperatur. Droppa ner oljan försiktigt under kraftig vispning. Mot slutet kan du vispa samtidigt som du håller i oljan i en fin stråle.

Skulle du misslyckas och majonäsen blir som vatten i konsistensen, börja om med en äggula i en ny skål, tillsätt den ”vattniga” majonäsen lite i taget under kraftig omrörning/vispning så brukar den tjockna.

Innehåll :
2 rejäla nävar skalade räkor
2 avocado
1 mango
10 cm gurka

Dekor :
Sallat
Gurka
Citron
Gräslök

GÖR SÅHÄR :
Gör majonäsen och blanda i resten av ingredienserna till såsen. Går att förbereda dagen innan. Ljumma tunnbröden i påse i micron tills ca 20 sek. Vänd upp och ner på fyra muggar, klä dom med bakplåtspapper och lägg över tunnbröden. Forma dom försiktigt efter muggen som upp och nervända korgar. Kör i ugnen ca 8-10 min i 200 grader. Ta ut 0ch låt svalna över muggarna innan du lossar dom. Skala räkorna. Skär avocado, mango och gurka i mindre bitar. Vänd ner i såsen. Tillsätt räkorna och blanda runt försiktigt. Förvara röran i kylen tills servering. Klä tunnbrödskorgarna med salladsblad för att inte korgarna ska blötas upp av räkröran. Fyll med röra, dekorera med gurka, citron och några strån gräslök.


Tunnbrödskorgar formade efter muggar…


Och efter gräddning ca 10 min så har dom torkat och stelnat till fina uppläggningskorgar!


En riktigt räkröra är ingen riktig räkröra utan hemmagjord majonäs! Så är det bara!


Smaklig förrätt!

10
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00