Parisare – korvburgaren från norr


Jag har sagt det förr, jag säger det igen! Som den norrlänning jag är finns det vissa saker man saknar extra mycket som inte finns här nere i söder. Det äkta norrländska tunnbrödet, det rökta renköttet, äkta hjortronsylt och farmors palt… Och parisaren!! Korvburgaren från norr som man beställde in som skrovmål på Frasses eller ja, i princip i vilket gatukök som helst däruppe. Men inte här nere! En parisare för söderborna är en franskskiva stekt med köttfärs och stekt ägg. Nu finns ju faktiskt pariserkorven i matbutikerna här nere, inte ofta och inte överallt, men ibland hittar jag den!Lithells pariserjätte! Håll utkik säger jag bara!! 😉


Lithells pariserjätte, säljs även här nere i söder. (bild från ett äldre inlägg)


Stek skivorna i stekpanna… Montera ihop med sallad, bostongurka, ost, senap & ketchup!


Ät och njut!!

  1. Ernie skriver:

    Parisare väcker gamla minnen så det rinner snålvatten nerför hakan.För mig var det drömmen att käka en Parisare nere på centrumkiosken i Arlöv för oss alla grabbar var det en höjdpunkt i livet när vi på våra halvstulna cycklar kunde njuta av Parisare som alltid bestod av:Hamburgarbröd -en större skiva falukorv-lingon-senap-torkad lök.Korvtanten såg något förundrande ut när det stod 8 ”cykeltjuvar”och beställde likadant som inte ens var gott i hennes ögon.Jag har testat det med normala smaklökar .Tro mig det smakar för jävligt men minnen var goda.Varma hälsnigar till Kryddburken. Ernie

  2. Anna skriver:

    Äntligen nån som inser korvens storhet – i alla dess former!

  3. Anna skriver:

    Hej Linda!

    Har just ätit en sån där som söderlänningarna gör!

    Vill du jag ska köpa en korv åt dig från Topchark, eller varför inte ännu bättre: Piteå Ortens?

    // Många kramar

    1. Anna!
      Tack va gullig du är!! 😉 Men det ska du inte behöva besväras med. Det duger bra med Lithells tills nästa runda till norr blir!
      /Linda

  4. Låter jättegott! Jag har faktiskt aldrig varit i Norrland… Därför är min enda uppfattning om Parisare den stora vaniljbullen de har på Ekelunds konditori på Esplanaden i Kääälmar… 😉

  5. Parisare är något helt annat för mig. Rostad toast med massor av stekt lök (smaksatt med salt och en gnutta socker). En pannbiff och sedan ett stekt ägg högst upp. Njutes tillsammans med HP sås.

    PS Läste ditt inlägg om den mystiske killen på mässan. Hoppas du får koll på vem det är…! DS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..