Parisare – korvburgaren från norr


Jag har sagt det förr, jag säger det igen! Som den norrlänning jag är finns det vissa saker man saknar extra mycket som inte finns här nere i söder. Det äkta norrländska tunnbrödet, det rökta renköttet, äkta hjortronsylt och farmors palt… Och parisaren!! Korvburgaren från norr som man beställde in som skrovmål på Frasses eller ja, i princip i vilket gatukök som helst däruppe. Men inte här nere! En parisare för söderborna är en franskskiva stekt med köttfärs och stekt ägg. Nu finns ju faktiskt pariserkorven i matbutikerna här nere, inte ofta och inte överallt, men ibland hittar jag den!Lithells pariserjätte! Håll utkik säger jag bara!! 😉


Lithells pariserjätte, säljs även här nere i söder.

(bild från ett äldre inlägg)


Stek skivorna i stekpanna… Montera ihop med sallad, bostongurka, ost, senap & ketchup!


Ät och njut!!

26
7

Vinnaren av Touch of Taste matkurs


Här nedan ser ni det vinnande receptet till tävlingen i samarbete med

touch of taste

tävling där priset är en matkurs i touch of taste cooking studio!

Risotto med  lyxkänsla!

4 pers
Det här behöver du :
3 dl avorioris
8 soltorkade tomater i olja
8 färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk Touch of Taste Italy Kalvfond
1 dl riven parmesanost
olivolja
0,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika

GÖR SÅHÄR :
Hacka lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Slå på vinet och låt det koka bort. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll på lite i taget i risblandningen varefter det kokar bort. Rör om då och då.

Skiva och fräs champinjonerna och tillsätt dem tillsammans med osten och fonden. Hacka tomaterna och basilikan grovt och blanda ner. Smaka av med svartpeppar. Strö över rostade pinjenötter. Servera till en fin köttbit eller kycklingfilé tillsammans med ett gott rödvin.

STORT GRATTIS till Finna! 😉

I samarbete med Touch of taste

3
1