Willy Wonka – Släng dig i väggen!! Tävla och vinn en chokladfontän!!

Nu kära vänner ska ni fåå chansen att få en alldeles egen chokladfontän! Jag fick hem ett himla läckert paket från

Coolstuff

i förra veckan och däri fanns bland annat denna kanonhäftiga chokladfontän! Självklart ska även ni få chansen att prova! 😉

Vad ska man då med en

chokladfontän

till??

När jag tänkte efter så kom jag på den ena roliga grejen efter den andra….

  • Idag på självaste Fars dag fick det bli premiär med chokladdoppade marshmallows och frukter, så varför inte fylla den med härlig choklad – slå på knappen och njut vid både högtid och bemärkelsedagar!
  • För att inte tala om barnkalasen?? Vilken succé det skulle bli??
  • Eller en romantisk stund bara du och din älskling… Lite bubbel, jordgubbar och en svallande chokladfontän!?
  • Eller på bröllop eller större fester. Garanterat imponerande!

För att delta i tävlingen skall du :

  • Skynda dig in på Coolstuff´s hemsida och leta fram en rolig julklapp att tipsa läsarna om.
  • Lämna ditt bidrag här i kommentarsfältet!
  • Du har till och med torsdag den 18:e nov på dig!

Hur funkar den då??

Chokladfontänen är enkel att använda. Den finns i två storlekar och detta är den mindre modellen. Jag känner mig himla nöjd med just den lilla modellen, det passar alldeles ypperligt för just hemmabruk och det blir inte en hejdundrandes massa choklad till övers. Lagom stor att ställa fram på köksbordet. Jag använde 550 gram ren choklad. Det fungerar med både mjölkchoklad och mörk choklad. En liten skvätt rapsolja bör man ändå tillsätta för att få lite ”surf” på karusellen! 😉 Smaken förändras inte för de! Smält chokladen i småbitar på låg värme i micron, rör om med jämna mellanrum och rör ner lite olja. Häll chokladen i fontänen. Slå på startknappen och värmaren och vips så börjar allt pumpa runt och chokladen fullkomligt väller ner, våning för våning. Helt underbart!! 😉 Vill man ha den större modellen, skulle jag rekomendera den till lite större fester eller sällskap som bröllop etc. Den lilla är sååå praktisk och inte ett dugg krånglig att använd eller rengöra! Bara spola i varmt vatten! Och för att ni ska förstå hur ljuvligt detta är så kommer här en liten bildkavalkad från kvällsdoppet! 😉

Marshmallows och choklad har aldrig varit fel!

Om man sedan rullar dom i kokos eller strössel blir det grymt häftiga godisklubbor!

Mmmmm…..

Frossa i frukt är det ultimata!!

Jag kan säga att man blir både glad o lycklig av att bara sitta och titta på den och se all choklad svämma fram…

Stort tack till Collstuff.se för himla gott samarbete & för sponsring av

chokladfontän

!

143
1

Ost & broccolipaj med rökt kött


Fredagsmys förberett å klart! Ikväll ska vi mumsa på denna goda ostpaj med broccoli, rökt kött och krämig ädelost!! Hade lite av ditt och datt i kylskåpet som behövde användas upp. Broccolibuktterna började nästan sjunga på sista versen, men ett litet snabbt uppkok gjorde dom gröna och glada igen! Ädelost och den rökta lammfiolen från vårt ”

lilla julbord

” fick också haka på! Skönt när man kan ta slut på småslattar istället för att kasta!

Vad ska ni ha för gott till fredagsmyset ikväll?? 😉

Pajdeg :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Fyllning :
150 gram strimlat rökt kött (rökt lammfiol)
1 små broccolibuketter
120 gram ädelost
2 dl riven herrgårdsost

Äggstanning :
3 ägg
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :


Förbered pajdegen och låt den vila kylskåpet ca en halvtimme. Förväll broccolin i saltat vatten. Häll av och ställt åt sidan att svalna en stund. Tryck ut pajdegen i formen, slå i lite äggstanning i botten. Riv över herrgårdsosten. Fördela broccoli, och det rökta köttet ovanpå. Skiva ädelosten och lägg över. Slå på resten av äggstanningen. Grädda i 200 grader ca 30 min. Låt pajen få ”stå till sig” en stund före servering!


Pajdegen behöver inte förgräddas. Jag brukar inte göra det med denna paj iallafall! Lite av äggstanningen i botten, sen herrgårdsosten, broccoli, rökt kött…


Ädelosten och sist resten av äggstanningen.

18
1

Tävling – Skicka in ditt bästa recept!


Laga mat en helkväll med en riktig kock? Och avsluta kvällen med en riktig brakmiddag? Låter det lockande?!

TÄVLINGSREGEL :
För att delta i tävlingen ska du bidra med ditt favoritrecept med någon av Touch of Taste fonder med i receptet. Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast den 18 nov.VAD VINNER MAN ?

Vinnaren i denna tävling kommer tillsammans med andra matentusiaster att få laga mat tillsammans i Touch of Taste Cooking Studio!!! Ta med dig en god vän till Stockholm och få en upplevelsekväll i matens tecken! Vinsten gäller för dig och en kompis till ett värde av 3600kr. Kursen kommer att äga rum en vardagskväll och kan nyttjas fram t om. juni 2011.

I samarbete med Touch of Taste

14
0