Tävling – Skicka in ditt bästa recept!


Laga mat en helkväll med en riktig kock? Och avsluta kvällen med en riktig brakmiddag? Låter det lockande?!

TÄVLINGSREGEL :
För att delta i tävlingen ska du bidra med ditt favoritrecept med någon av Touch of Taste fonder med i receptet. Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast den 18 nov.VAD VINNER MAN ?

Vinnaren i denna tävling kommer tillsammans med andra matentusiaster att få laga mat tillsammans i Touch of Taste Cooking Studio!!! Ta med dig en god vän till Stockholm och få en upplevelsekväll i matens tecken! Vinsten gäller för dig och en kompis till ett värde av 3600kr. Kursen kommer att äga rum en vardagskväll och kan nyttjas fram t om. juni 2011.

I samarbete med Touch of Taste

14
0

Hemmagjord kebab


Jag har gjort de!! Hemmagjord kebab alltså!! Så in i bängens gott de blev, å inte ett dugg svårt! Och efter mitt senaste kebabinlägg så är nog många av mina läsare glada nu!! *haha* Detta är

inte halal, det är svenskt nöt & griskött! Basta! Det mariga i kråksången var faktiskt att få till kryddningen, den ska jag jobba lite mer på! Har kollat runt lite på div recept och då är aromat, en halv påse till och med inräknat i receptet. Å det vill jag inte ha! Sen vill jag inte heller ha för mycket smak på själva kebabköttet, utan mer kryddor i kebabsåsen. Och spiskummin som är den klassisk kryddan till kebab tål  jag bara inte! Sen vill jag också ha köttet som ”döner kebab”. Alltså malet, i tunna remsor! Kritererna var många men jag tycker jag lyckades himla bra att komma i närheten ändå! Jag gjorde en mild kryddblandning till färsen med kycklingfond o lökpulver. Potatismjölet jag hade i smeten var nog bara ett plus för de blev fina ”remsor” som inte föll sönder, där är potatismjöl bra för att ”stadga” ihop det hela och de ger ju ingen smak heller!

Ni som vill använda aromat gör de, annars tycker jag ni ska laborera med lite olika kryddor för bästa smak! 😉

SÅHÄR GJORDE JAG :

 1. Blanda ihop 800 gram blandfärs med 400 gram fläskfärs eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs
 2. Krydda efter behag
 3. Rör ner 2 msk potatismjöl
 4. Forma smeten till en rulle ca 8cm diam
 5. Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
 6. Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft o fett kan rinna ut
 7. Lägg rullen på en ugnsplåt
 8. Stek i 3 timmar i 100 grader
 9. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
 10. Ställ kallt i kylen
 11. Skär remsor med en osthyvel
 12. Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i lite olja
 13. Servera med önskade tillbehör!

Min kryddning till denna kebab :
2 msk kycklingfond
1 tsk lökpulver
salt & finmalen svartpeppar

KEBABSÅSEN SOM SLÅR ALLT : 
2 dl A-fil
1 dl gräddfil
1 tsk majonäs
1½ tsk ketchup
4-5 droppar chilisås (D´Elidas)
1 riven vitlöksklyftor
Salt

GÖR SÅHÄR :
Blanda först a-fil och gräddfil, tillsätt sedan resten av ingredienserna en i taget och smaka av noga och ofta tills du blir helt nöjd!! 😉

 • Smakbetyget blir slående likt kebabkött som man köper ute. Något grövre konsistens på den ”malda” konsistensen. Man får kanske ”skrapa” köttet istället för att mala det. Eller mala det flera gånger?! Hur som helst ett riktigt gott kebabkött som jag absolut ska göra fler gånger!  

Blandfärs + fläskfärs!


Forma till en fast rulle och packa in hårt i dubbelt folié.


Låt ändarna på foliét vara öppna så köttsaft och fett kan rinna ut på plåten.


Jag kunde ju inte låta bli att ”prov-hyvla” en bit innan jag satte in den i kylen! Osthyvel är det ultimata! 😉


När den fått vila i kylen över natten provade jag med en bred potatisskalare, men det blev så tunt att när jag stekte sen så blev de bara småbitar som gick sönder. Alltså håller vi oss till osthyvel, det var himla smidigt dessutom!


Woooilaa!!


Stek kebaben på låg värme med olja i pannan.


Före all sås….


Och MED all goda såsen!! 😉

67
18

Varm chokladdrink med chokladgrädde


Fick produktprover från Arla för en tid sedan. Denna gång var det smaksatt grädde som stod på tapeten! Chokladgrädde vs. jordgubbsgrädde! Kanon! Speciellt chokladgrädden tänkte jag och fick genast en bild i huvudet om en varm chokladdrink, toppad med chokladgrädde! Det kan liksom inte bli fel, inte ens visuellt! Grädden är smaksatt med mörk choklad och efter provsmakning så ger jag denna grädde tummen upp

rejält

! Den var himla god! Jag hade en viss föreställning om O´boy-smak, men så var inte fallet! Det smakade verkligen riktigt choklad om grädden! Från tjejjernas sida

(Joline + Nova)

blev betyget mer än godkänt! ”Detta var SKITGOTT!!!” var det nån av dom som sa! 😉


Arla smaksatt grädde finns med både choklad & jordgubbssmak!


Såhär ser den ut vispad!


Jag hade tänkt mig en fin hög gräddtopp som jag kunde fotografera, men innan jag ens hann få fatt i kameran så hade grädden smält ner i chokladen så detta är vad ni får! Jag toppade grädde med en ynka bit riven geisha-choklad också! …Bara för syns skull… 😉 Kvälls-drink till två fnittriga tjejer som fick dom att somna himla gott!

17
0