ANNONS

Kladdkakemuffins, ett säkert kort!

/

Var bara tvungen att prova dom nya muffinsformarna i silkon jag köpte igår. Och vad passar väl bättre än supergoda, superkladdiga kladdkakemuffins! Snäppet godare än kladdkakan enligt mig, för det är en alldels perfekt lagom munsbit innan sockertoppen tar överhand! Detta recept är ett bergssäkert kort! Kladdkaka recept utan bakpulver är det ultimata för dessa godingar! Prova!! Bara prova, vet ja!! 😉

14 st muffins i silikonformar
(silkonformarna har ungefär samma storlek som klassiska bullformar i papper)
Det här behöver du :
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör el. margarin

GÖR SÅHÄR :


Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop vetemjöl med kakaon, vaniljsockret och saltet. Vänd ner i smeten och rör om. Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Fyll upp muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader 12-14 min, absolut inte mer om du vill ha dom kladdiga. (Placera formarna på en vanlig ugnsplåt) Ta ut ur ugnen. Täck muffinsarna med plastfolié och låt dom svalna i kylskåpet så blir dom sådär perfekt kladdiga som man vill ha dom! Servera som dom är eller med lite vispad grädde.


Redo för gräddning!


Dom reser sig i ugnen men ”krymper ihop” i mitten efter en stund i friska luften! 😉 Kladdiga gropen skapas!


Oemotståndligt goda, kladdiga och helst kylskåpskalla! 😉

39

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00