ANNONS

Enkla Vaniljmuffins med Äpple

/


Dessa muffins svängde jag ihop idag på bara ett litet kick!! Dom är verkligen busenkla att göra. Saftiga, goda vaniljmuffins med äppelskivor! Gott, gott! Äpple utan kanel är inte alls dumt som omväxling, och dessa är dessutom äggfria!

8 st (receptet går att dubbla om du vill)
Det här behöver du :
2½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ krm salt
50 gram smör
2 dl yoghurt (naturell)

Tunna skivor av 2 äpplen
Pärlsocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i tunna skivor och blanda ner. Nyp ihop till en finfördelad deg. Tillsätt yoghurten och rör om väl med en sked till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformarna. Dessa silikonformar är lite mindre än normalstorlek. Fyll formar nästan ända upp till kanten. Skala och skär äpplena i skivor. Tryck ner äppelskivor i varje muffins och strö över lite pärlsocker. Grädda i 180 grader ca 35 min.


Fyll formar nästan ända upp till kanten.


Tryck i äppelskivor och strö över pärlsocker.


Grädda i 180 grader ca 35 min.


Saftiga vaniljmuffins!! 😉


Med silikonformar behöver man inte oroa sig för att dom fastnar, dessutom slipper man muffinsplåt för att ge dom stadga! Dessa är så grymt bra! Måste skaffa mig likadana, fast i större storlek. Nån som vet var man kan köpa/beställa kanske? (Joline fick dom här i födelsedagspresent) 😉

28
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00