Ni är avslöjade!!


Japp, det är ni!! Ni är rejält avslöjade mina vänner! Här kommer ni inte undan!  27:e oktober snart och ni kan inte motstå att söka lite grann på julen… 😉

…dessa sökord hittar jag på kryddburken :
Pepparkakshus, julgodis, julpyssel, saffransrecept, pepparkaksformar, julkransar, skumtomtar, julskinka,rocky road mm mm… Det räcker gott för mig att se vad ni knappar in för något och att jag inte är ensam om att tok-längta till julen!!! 😉

Själv längtar jag enormt mycket efter jul. Kanske inte så mycket efter all julmat och julgodis utan mer själva julstämningen!

 • Cd-skivan med ”White Christmas”…
 • Doften av hyacinter…
 • Mossiga julgrupper på köksbordet…
 • Skenen av adventsljusstakarna på fönsterbrädan, julgranen som som jag kan sitta o titta på i soffan hur länge som helst och se alla lampor som blinkar och kulor som speglar sig i altandörren…
 • Varma små muggar med glögg o russin att sitta o smutta på, barnen som är förväntansfulla när tomten ska komma…
 • Pysslet i köket och den klassiska julstressen som infinner sig dagarna innan julafton då man vill sååå mycket men ändå kan sätta sig och varva ner kvällen innan och känna ”att det blir nog himla bra ändå, fast jag inte hann de o de”
 • Och pepparkaksbyggena, alla spruckna spritspåsar och all kladdig kristyr över hela köket…
 • Barnen som stänger in sig på rummen och gör ”hemlisar” och det tisslas och tasslas, tejpas och slås in…
 • Jag älskar julen!!! Men framförallt en VIT jul! Julen för mig är inte helt komplett utan snö! När jag var liten var det ALLTID snö i norrland när julafton närmade sig. Tomten hade alltid snö på sina stövlar när han kom in genom ytterdörren och när man satt i fönstrena och kikade ut så var det verkligen vitt ute så man kunde tydligt se när han kom… Han… Tomten!!

 


Pepparkakshus toppar söklistan bland alla er julentusiaster! Och just pepparkakshusen har faktiskt en egen kategori här på kryddburken >>

 1. Julia skriver:

  Jamen ååååh vad jag längtar! Jag måste få börja ”jula” snart. Bara lite. Pyssla liite, äta liite pepparkakor, lyssna på liite julmusik. Så svårt att hålla sig! Jag stillar lite av längtan med att börja köpa julklappar. Det kan man i alla fall göra i god tid med gott samvete. 🙂

 2. allice skriver:

  JAAAAAAA, jag längtar o har redan druckit julmust, ätit pepparkakor o längtar efter alla juleljus.

 3. Jag håller mest bara med=) Fick idag Matmagasinet med enbart JUL-recept! underbart!

 4. Sarah skriver:

  Fasen.. busted… =P

 5. Jenny. skriver:

  Jag bakade med saffran igår……skyller på att paketet höll på att gå ut o de är ju inte alltför billiga.
  Jag längtar till exakt samma saker som dig. Tända ljus, julgranen, massor med T och mysiga stunder i soffan med julbilagor !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..