Kycklingröra till Bakad Potatis, toppad med knaperstekt Bacon


Fredagsmys på tu man hand med stora älsklingen blev ikväll bakad potatis med en stark kycklingröra, toppad med knaperstekt bacon! Mer behöver nog inte tilläggas! Guuud så in i bombens gott alltså. Jag hade hyrt filmen ”Snabba Cash”, men njae… Den va väl inte sådär jättebra direkt! Spelar iofs ingen roll när det är fredag då är humöret på topp oavsett en halvdålig dvd! En mysstund i soffan, helt barnfria med vetskapen om en skön kommande sovmorgon är inte fy skam!

Trevlig helg på er!

till 4 port
Det här behöver du : 
1 grillad kyckling
1 burk creme fraiche (2,5 dl)
2 små rödlök
1 msk D´Elidas chilisås
1 riven vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt

Strössla över :
1 pkt bacon
½ kruka persilja

GÖR SÅHÄR :


Köp en färdiggrillad kyckling eller helstek i ugn i färväg. Kyckligen ska vara kall när röran rörs ihop. Bena ur och ta bort skinnet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Rör ihop alla ingredienser tillsammans med kycklingen. Förvara i kylskåp tills det är dags att servera. Baka potatisen i ugnen, helst utan folie för att få ett knaprigt skal, ca 1 timme i 200 grader.

Känn med sticka om potatisen är helt färdig. nån gång under tiden potatisen är i ugnen passa på att knapersteka bacon på ett ugnsfast fat ca 10-15 min. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av och svalna. Hacka sedan baconet till att strössla över bakpotatisen tillsammas med finhackad persilja.

TIPS :

  • Eftersom kycklingröran är kall när du rör ihop den kan du förvara överbliven röra i kylen till dagen efter. Värm upp röran tillsammans med nykokt pasta så har du en grymt god pastasås!
  • Eller använd överbliven röra som pålägg till knäckebröd eller fyll en baguette.