ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rotfruktssoppa med baconströssel

/

Gokväll på er! Hur har ni de ute i landet med snöns ankomst? Här fick vi inte mycket mer än att det syntes lite i gräset i morse, nu är de borta! Jag vill ha MER snö, MASSOR med snö!! 😉 Nu ligger temperaturen på en minus så kanske kommer de lite mer inatt!

Lite värmade och god soppa kanske?
Idag stod Joline för kvällsmiddan och har skalat och hackat, och vispas och kryddat o smakat av och skött de mesta kring torsdags-soppan! Och en riktigt god soppa dessutom, och nyttig och full av höstiga, värmande smaker med potatis, palsternackor, morötter, purjolök, lite chili och buljong! Toppade soppan med lite knaprigt baonconströssel som blev pricken över i:et! Soppan passar perfekt som både lunch och middag, eller som värmande mellanmål eller en kopp till frukost! Va du vill! 😉

Det här behöver du :
1 kg blandande rotfrukter :
6 små potatisar
3 palsternackor
3 morötter
1 hel purjolök, även det gröna
1 liter kraftig köttbuljong
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk trocomare örtsalt
några varv med pepparkvarnen

GÖR SÅHÄR :


Skala och skär rotfrukter och purjolök.

Smält lite smör i en stor kastrull och häll i alltihopa. Rör om med en träslev så allt får svettas runt nån minut. Slå på buljongen, chilisåsen, örtsalt & peppar. Sänk värmen och lägg på locket. Låt allt få koka tills rotfrukterna blivit mjuka. Vispa ”sönder” soppan så den blir lite mer krämig. Smaka av med salt & peppar om det behövs. Servera med knaprigt bacon på toppen.


Joline skalar…


Och skär…


Allt är i grytan och får fräsa runt en liten stund innan vi slår på buljongen.


När soppan kokat ca 15 min kan man ta en visp och ”slå sönder” rotfrukterna lite så blir soppan mer krämig. Alternativt kör man med stavmixer om man vill ha en helt slät soppa och tillsätter lite creme fraiche eller grädde. Men vi tycker soppa är allra godast ”klar” och med lite tuggmotstånd.


Såhär blir soppan när den har vispats lite.


Servera med baconströssel.


Smaklig torsdag!

Fler värmande soppor?


Fr. vä; Tomatsoppa med gratinerad ostsmörgås. Jordärtskockssoppa med baconbröd. Potatis & Purjolökssoppa.

(Klicka på bilderna för att komma till recepten, öppnas i nytt fönster)

9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00