Spagetti med Frikadeller i tomatsås


Söndagsmiddan här hemma blev en riktigt Lady & Lufsen måltid! 😉 Fullkornsspagetti med frikadeller i het tomatsås. Frikdeller blir ju så otroligt saftiga och smakrika när dom får småkoka i köttbuljong dessutom. Tomatsåsen är en starkare variant med lite hetta, men väldigt god! Och hela familjen gav tummen upp! Receptet hittade jag på barillas app till iPhonen och tyckte det lät himla gott!

Imorgon ska vi fira med smörgåstårta, missa inte de! Kram på er därute!

Det här behöver du :
4 liter köttbuljong
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
½ tsk vitpeppar
½ tsk salt
1 kg blandfärs
1 gul lök

GÖR SÅHÄR :
Koka upp buljongen i en stor vid gryta. Blanda ihop mjölk + ströbröd + kryddor i en skål och låt stå o svälla en stund. Skala och riv löken på rivjärnet. Blanda ihop allt med färsen.  Forma till bullar. Lägg ner i buljongen och låt frikadellerna sjuda ca 10 min. Ta upp en och kolla så att dom är genomkokta. Värm tomatsåsen och blanda med frikadellerna. Servera med fullkornsspagetti.


 Häflten av alla frikadellerna har jag fått i här. Jag bytte ut fläskfärsen i receptet mot blandfärs, sen uteslöt jag salvian, för de hade jag ingen hemma. I övrigt har jag faktiskt följ receptet! 😉


Lite menlös färg, men det ska man absolut inte förblidna sig på för dom är grymt goda!!


Tomatsåsen jag använd.


Värm tomatsåsen i en lite kastrull och blanda med frikadellerna.


Servera! Och glöm för allt i världen inte ”spagetti-pussen” med din älskling!

  1. Hanna skriver:

    Jag lagade detta i lördags och fy fasen så gott det blev!
    Tack för all inspiration i köket! Jag hade förut planer på någon av alla dessa matkasseföretag som finns men det finns ingen anledning om man följer ett par bra bloggar och har en bra kokbok. =)

  2. Elin skriver:

    Detta lagades hemme ho mig idag, det vart en riktig hit! Tack för ännu ett toppen recept!

  3. låter himla mumsigt, frikadeller har jag ännu bara gjort som barnmat här hemma 🙂 , skall nog ta och göra lite till oss vuxna med

  4. Vad roligt! Jag och Anders pratade om att laga detta igår kväll 🙂 Ser riktigt gott ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..