ANNONS

Spagetti med Frikadeller i tomatsås

/

Söndagsmiddan här hemma blev en riktigt Lady & Lufsen måltid! 😉 Fullkornsspagetti med frikadeller i het tomatsås. Frikdeller blir ju så otroligt saftiga och smakrika när dom får småkoka i köttbuljong dessutom. Tomatsåsen är en starkare variant med lite hetta, men väldigt god! Och hela familjen gav tummen upp! Receptet hittade jag på barillas app till iPhonen och tyckte det lät himla gott!

Imorgon ska vi fira med smörgåstårta, missa inte de! Kram på er därute!

Det här behöver du :
4 liter köttbuljong
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
½ tsk vitpeppar
½ tsk salt
1 kg blandfärs
1 gul lök

GÖR SÅHÄR :
Koka upp buljongen i en stor vid gryta. Blanda ihop mjölk + ströbröd + kryddor i en skål och låt stå o svälla en stund. Skala och riv löken på rivjärnet. Blanda ihop allt med färsen.  Forma till bullar. Lägg ner i buljongen och låt frikadellerna sjuda ca 10 min. Ta upp en och kolla så att dom är genomkokta. Värm tomatsåsen och blanda med frikadellerna. Servera med fullkornsspagetti.


 Häflten av alla frikadellerna har jag fått i här. Jag bytte ut fläskfärsen i receptet mot blandfärs, sen uteslöt jag salvian, för de hade jag ingen hemma. I övrigt har jag faktiskt följ receptet! 😉


Lite menlös färg, men det ska man absolut inte förblidna sig på för dom är grymt goda!!


Tomatsåsen jag använd.


Värm tomatsåsen i en lite kastrull och blanda med frikadellerna.


Servera! Och glöm för allt i världen inte ”

spagetti-pussen

” med din älskling!

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00