ANNONS

Äppelpaj på frostäpplen

/


Denna helg har vi verkligen haft strålande sol varje dag! Nån minusgrad och frostnätterna börjar göra sig påminda – Helt perfekt höstväder! De få äpplen som sitter kvar på träden som har fått sig en frostnatt eller två, dom är helt otroligt goda, söta och saftiga! Så idag passade vi på, barnen o jag att plocka in de sista, och på dom gjorde vi en enkel smulpaj! Oj, oj, oj så gott!!

1 stor form smulpaj
Det här behöver du :
250 gram smör
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1½ dl strösocker

6-8 äpplen
Socker + kanel

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena och skär klyftor eller skivor. Vänd runt i socker + kanel av valfri mängd. Låt stå en liten stund tills äpplena börjar safta sig. Rör under tiden ihop ingredienserna till smuldegen med fingrarna. Häll hälften av smuldegen i botten på en ugnsfast form. Fördela äpplena över och avsluta med resten av smuldegen. Grädda i 200 grader, ca 20-25 min, eller tills pajen fått fin färg och blivit lite knaprig på ytan.


Passa på nu att ta tillvara på alla äpplen som finns. Skala, klyfta, sätt i plastpåsar och frys in så har du till många goda äpplepajer i vinter. Eller kräm, eller äppelmos…


Smaklig spis!! 😉

16
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00