ANNONS

Banankaka med Mandel & Kolagrädde

/


Övermogna bananer är inte speciellt goda att äta som dom är, men i en banankaka är dom oslagbara!! Och det är ju synd att kasta istället för att ta tillvara på dom. 6 stycken ”svarta” bananer blev till två utomordentligt goda banakakor. Ge bort eller fyll frysen. Ju längre dom förvaras i kylskåpet desto godare blir dom också. Lite som kladdkaka. Riktigt saftig kaka med härlig smak av banan och lite tuggmotstånd av mandeln avnjutes allra bäst med en klick kolagrädde! 😉

Det här behöver du :
150 gram smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
250 gram malda nötter (jag använde mandlar idag)
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
6 övermogna bananer (600 gram mosad)

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Mosa bananerna och finhacka mandel i en mixer eller hushållsassistens. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjölet med mandel, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör sist ner de mosade bananerna. Häll upp i två smorda, avlånga brödformar. Grädda i 170 grader (varmluft) i ca 1 timme. Receptet går naturligtvis att halvera. Servera med vispad grädde blandat med kolasås.


Färdiggräddade banankakor. Förvaras med fördel i kylskåp. Håller sig saftig och god i en hel vecka!


Mums!!

35
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00