ANNONS

Fläskkotletter i Gryta med het Champinjonsås

/


Idag är en sån där ”kött & potatis-dag” ni vet! 😉 Så i morse tog jag upp ett paket fläskkotletter med ben som fick tina lagom till kvällsmiddan skulle lagas. Fläskkotletter med ben brukar jag oftast steka för ytans skull men sen låta småkoka i gryta dels för att benen ger otroligt god smak och för att kotletterna blir så möra och goda då! Eftersom jag inte är piggast i världens med denna förkylning just nu så fick de bli en väldigt enkel gryta med purjolök o massa champinjoner! Sen kan du ju naturligtvis variera innehållet med morotsslantar, zucchini, minimajs, gul lök, tomat, vitlök etc etc. Men detta är en himla god ”grundgryta” tycker jag. Just de – såsen i denna gryta är bara så grymt god, speciellt med massor av champinjoner! 😉

Det här behöver du :
1 kg fläskkotletter med ben
1 purjolök
2 burkar kons. champinjoner
0,5 liter stark köttbuljong
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk kikkoman soya
1 tsk soya color
ev. en skvätt grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Stek fläskkotletterna i stekpanna så de får fin färg. Salta & peppra på bägge sidorna. Lägg över i en större gryta med lock efter hand. Skölj och hacka purjolöken. Häll ner champinjonerna. Slå på köttbuljongen i grytan och tillsätt lök, chilisås, kikkoman soya och soya color. Sänk värmen, på med locket och låt kotletterna få småkoka ca 45 min. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Tillsätt ev. en liten skvätt grädde som rundar av smaken på såsen. Smaka av med salt & peppar.


Kotletterna är brynta och ska nu småkoka under lock i den goda buljongen med purjolök, champinjoner o lite hetta av chilisåsen.


Efter 45 min, lite redning med maizena och en pytteskvätt grädde (2 msk) så ser grytan ut såhär!


Servera med nykokt potatis. Ät och njut!

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00